Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення аналізу




Для проведення аналізу основних фондів необхідно відповідне інформаційне забезпечення.

Інформаційне забезпечення – це сукупність зведень про аналізований об'єкт.

Нормативно-довідкова інформація представлена:

- Законом України «Про внесення змін до Закону України» «Про оподаткування прибутку підприємств» від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (із змінами та доповненнями);

- нормативом товарообігу на 1 м2 торговельної та загальної площі.

Планова інформація включає:

- Дані бізнес-плану; Дані плану економічного і соціального розвитку підприємства.

Фактографічна інформація утримується в:

- Формі №1 – Баланс; Формі № 5 – Примітки до фінансової звітності; Формі ІІ – ОФ (статист.) – Звіт про наявність і рух основних фондів, амортизації.

- первинних документах: акт прийому-передачі основних фондів; акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих і модернізованих об'єктів; акт на списання основних фондів, акт про ліквідацію основних фондів; акт на списання автотранспортних засобів, технічні паспорти; інвентарна картка; порівнювальна відомість; інвентарний опис річної інвентаризації основних фондів.

- регістрах бухгалтерського обліку по рахунках «Основні засоби», «Знос основних засобів» і ін.

Аналіз основних фондів проводиться за декількома напрямками, вивчення яких у комплексі дозволяє дати оцінку структури, динаміки та ефективності їх використання на досліджуваному підприємстві.

У процесі аналізу розраховують показники питомої ваги того або іншого виду основних фондів у загальній їх сумі, абсолютне відхилення від рівня минулого року, темп зміни (приросту або зниження) основних фондів, а також коефіцієнти надходження, відновлення, вибуття і ліквідації основних фондів. Дані для аналізу одержують як з фінансової звітності (форми №1, № 2, №5), так і з поточного бухгалтерського обліку.

Для розрахунку коефіцієнта експлуатації основних фондів залучають інформацію, що утримується в інвентарних картках і в інвентаризаційних описах.

Джерелом вихідної інформації для розрахунку коефіцієнтів відновлення і ліквідації є дані первинного аналітичного обліку про надходження нового і ліквідації зношеного устаткування.

Методика проведення аналізу основних фондів націлена на вибір найкращого варіанта їх використання. Головними особливостями аналізу є:

11)варіантність рішень по використанню основних фондів;

2 націленість на перспективу.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...