Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення потреби в інструменті



Важливою стадією роботи інструментального господарства є визначення потреби в інструменті. Для визначення потреби в інструменті на будь-який період часу необхідно встановити:

1) номенклатуру споживаного інструмента;

2) витрату інструменту за кожним типорозміром;

3) оборотний фонд інструменту по підприємству.

Номенклатура універсального інструменту в серійному і масовому виробництві встановлюється по картах вживаності інструменту, в яких вказується найменування, індекс інструменту, марка матеріалу, ціна і найменування виробу, деталі, операції, для виконання яких застосовується даний інструмент, з вказівкою норми машинного часу.

У одиничному і дрібносерійному виробництві номенклатура інструменту визначається по картах типового оснащення інструментом робочих місць, в яких вказується відсоток застосування кожного виду інструменту, тобто питома вага часу обробки даним видом інструменту в загальному машинному часі роботи верстата.

Номенклатура спеціального інструменту встановлюється по картах технологічних процесів.

Потреба в інструменті на плановий період часу (Іп) складається з витрати (Ір) і різниці між нормативною величиной оборотного фонду (Іо.н.) і фактичною величиною його на початок планового періоду (Іо.ф.) і визначається за формулою:

Іп = Ір + Іо.н. – І о.ф. (6.1)

Річна витрата ріжучого і абразивного інструменту визначається різними методами.

а) У масовому і серійному виробництві застосовується точний метод –за нормами витрати. Норма витрати інструменту визначається за формулою:





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 496 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...