Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 6. Організація діяльності інструментального господарства



1. Інфраструктура підприємства.

2. Склад і завдання інструментального господарства.

3. Класифікація й індексація інструменту.

4. Визначення потреби в інструменті.

5. Розрахунок оборотного фонду інструменту.

6. Шляхи вдосконалення організації інструментального господарства.

  1. Інфраструктура підприємства

Ефект господарської діяльності підприємства визначається рівнем організації не тільки основних виробничих процесів. Інфраструктура (від латинського infra - нижче; - під і «структура» - розміщення, розташування) – це сукупність складових частин якого-небудь об’єкта (підприємства), які мають підлеглий допоміжний характер, і забезпечують умови для нормальної діяльності об’єкта (підприємства) в цілому. Елементи інфраструктури наведені на рис.6.1.

Виробнича інфраструктура – це сукупність підрозділів, які прямо не беруть участь у створенні основної продукції, але своєю діяльністю сприяють роботі основних цехів, створюючи для цього умови.

Підприємство - це не тільки техніко-технологічна цілісність, але і в, першу чергу, група людей, об'єднана для досягнення загальної мети. Людина на виробництві одночасно є чинником виробництва і джерелом його розвитку. Тому сучасне підприємство несе як економічну, так і соціальну відповідальність перед суспільством, яка знаходить своє віддзеркалення у формуванні соціальної інфраструктури підприємства. Соціальна інфраструктура – це сукупність підрозділів підприємства, які забезпечують задоволення соціально-побутових і культурних потреб робочих.

У сучасних умовах досягнення високих техніко-економічних показників виробництва неможливе без збалансованого розвитку як основного виробництва, так і виробничої і соціальної інфраструктури.


Допоміжні та обслуговуючі цехи (дільниці), господарства


Рис.6.1 Елементи інфраструктури підприємства.

Необхідними умовами нормального ходу виробничого процесу на підприємстві є: підтримка в робочому стані машин і устаткування; своєчасне забезпечення робочих місць сировиною, матеріалами, інструментами; постачання агрегатів енергією; виконання транспортних операцій. На підприємстві для виконання всіх цих процесів у сукупності використовується поняття – система технічного обслуговування виробництвом.

Структурні елементи системи технічного обслуговування підприємством наведені на рис.6.2.


Рис.6.2 Структурні елементи системи технічного обслуговування





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 579 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...