Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи управління робочим капіталом



Робочий капітал – це оборотні активи за мінусом короткострокових зобов’язань (запаси + дебіторська заборгованість + грошові кошти – кредиторська заборгованість – банківські овердрафти).

Управління складовими робочого капіталу – невід’ємна частина процесу короткострокового планування та оперативного контролю на підприємстві, адже існують витрати, зумовлені як надлишками, так і недостатнім обсягом кожного з елементів оборотних засобів.

Рисунок 5.5. Цикл робочого капіталу виробничого підприємства

Потреби конкретного підприємства у робочому капіталі постійно змінюються під впливом як зовнішніх, так і внутрішніх факторів, тому керівництво підприємства повинно постійно дбати про наявність необхідного обсягу інвестицій в окремі елементи робочого капіталу та контролювати їх розміри.

Управління робочим капіталом включає:

– управління запасами;

– управління дебіторською заборгованістю;

– управління грошовими коштами;

– управління кредиторською заборгованістю;

– роботу з банківськими овердрафтами.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 363 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...