Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склад та структура бюджетів місцевих органів влади



Складовими частинами місцевих бюджетів можуть бути:

Ú Загальний фонд;

Ú Спеціальний фонд.

Рис. 6. Складові елементи місцевих бюджетів

Загальний фонд забезпечує надходження для більшості видів діяльності та програм органів місцевого самоврядування та включає (БКУ, ст.13) (рис. 7):

1. Всі доходи бюджету, крім призначених для зарахування до спеціального фонду.

2. Всі видатки бюджету, що фінансуються за рахунок надходжень до загального фонду бюджету.

3. Фінансування загального фонду бюджету.

Доходи загального фонду – це всі державні кошти, передбачені законодавством України, сплачені до бюджету у вигляді податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

Спеціальний фонд акумулює визначені надходження, що витрачаються на певні визначені цілі, і включає (БКУ, ст.13) (рис. 8):

1. Бюджетні призначення на видатки за рахунок конкретно визначених джерел надходжень.

2. Ґранти або дарунки (у вартісному обрахунку), одержані розпорядниками бюджетних коштів під конкретну мету;

3. Різницю між доходами й видатками спеціального фонду бюджету.

Складовою частиною спеціального фонду місцевих бюджетів є бюджет розвитку.


Рис. 7. Структура загального фонду бюджету

Спеціальний фонд складається із власних надходжень бюджетних установ (спеціальні кошти, кошти на виконання окремих доручень, інші власні надходження), субвенцій, одержаних із бюджету іншого рівня, та інших доходів спеціального фонду.

Наявність у складі місцевих бюджетів спеціального фонду розглядається як тимчасовий захід з метою інвентаризації та обліку у складі бюджетів всіх надходжень бюджетних установ.

Створення спеціального фонду – це тимчасовий захід для легалізації та оприлюднення коштів бюджетних установ, який дозволив на перехідному етапі здійснити інвентаризацію та контроль за надходженнями бюджетних установ.

Рис. 8. Структура спеціального фонду бюджету

У складі бюджетів має передбачатись певний обсяг нерозподілених видатків, призначений для здійснення протягом року непередбачених витрат, у вигляді резервного фонду (БКУ, ст. 24), який є складовою частиною загального фонду бюджету. Порядок використання коштів резервного фонду визначається Кабінетом Міністрів України та затверджений постановою Кабінету Міністрів України.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...