Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Маніпуляція свідомістю



Маніпуляція свідомістю розглядається і як масштабніше явище. Воно має безліч визначень, створених ученими різних країн. Усі вони зводяться до того, що маніпуляція свідомістю – механізм дії на людину з метою певним чином вплинути на його рішення, змінити переваги або в чомусь переконати.

       
   


Основний механізм маніпулювання свідомістю полягає в тому, що встановлено: чим більш обізнаними є люди, тим важче маніпулювати ними. Тому об’єкт маніпулювання треба постачати сурогатом – урізаною й стислою інформацією, тільки такою, яка відповідає цілям психологічного впливу. Як правило, у ході виборчої боротьби всі кандидати намагаються нав’язати електорату перекручені стереотипні образи своїх суперників спричиняють відповідну реакцію електорату, що у переважній більшості не знає правди про життя й діяльність кандидатів. У результаті люди схильні вірити пропагандистським міфам, у тому числі проти своєї волі.


Однак для злочинності властиво подолання цих індивідуальних рис і наявність загальних для всіх злочинних діянь ознак, сукупність яких і визначає її поняття.

У кримінології під злочинністю розуміється соціально історичне мінливе, масове, кримінально-правове, системне явище суспільства, що виявляється в сукупності суспільно небезпечних кримінально карних діянь та осіб, як їх вчинили, на певній території за певний період часу. Злочинність включає не просто безліч злочинів. Їх сукупність представляє складне специфічне системно-структурне утворення з різноманітними взаємозв’язками злочинів та злочинців, різних видів злочинів і злочинності в цілому.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 1012 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...