Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок процентних витрат



Залучення коштів на депозит здійснюється за відсотковою ставкою, що визначається депозитним договором.

Для розрахунку нарахованих процентів комерційні банки можуть використовувати номінальну або фактичну відсоткову ставку.

При використанні номінальної відсоткової ставки сума процентів за депозитом розраховується множенням номіналу депозиту на відсоткову ставку, що вказана в депозитному договорі.

За допомогою фактичної відсоткової ставки сума процентів визначається за певний період з урахуванням раніше сплачених процентів способом застосування номінальної відсоткової ставки до но­міналу депозиту, збільшеного на суму раніше сплачених процентів.

Незалежно від методу нагромадження процентів загальна сума нарахованих процентів на дату закінчення строку дії депозитного договору не змінюється.

Банк може залучати депозити за фіксованою або плаваючою відсотковою ставкою. При залученні депозитів за плаваючою від­сотковою ставкою банк (згідно з умовами договору) може застосо­вувати середньозважену або відсоткову ставку, що діяла на дату нарахування. Нарахування процентів за середньозваженою відсот­ковою ставкою здійснюється з урахуванням відсоткових ставок, що діяли протягом строку депозитного договору.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 206 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...