Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Слайд 11



З концепцією беззбитковості пов'язане поняття "безпечної маржі", яке є перевищенням фактичного чи запланованого обсягу продажу над точкою беззбитковості і визначається як їх різниця. Цей "надлишковий" продаж є "зоною безпеки" для фінансового стану підприємства: в межах цієї зони підприємство може скорочувати обсяг продажу без збитків для себе.

Приклад обчислення безпечної маржі показано на слайді. В цьому випадку визначено, що обсяг продажу може скоротитись на 25%, перш ніж підприємство зазнає збитків. Однак, навіть якщо рівень продажу підприємства перевищує рівень беззбитковості, це зовсім не означає, що справи там йдуть дуже добре. Щоб залишатися конкурентоздатним, підприємство мусить постійно шукати шляхів покращення своїх фінансових показників, а не сидіти у своїй "зоні безпеки", чекаючи, поки його наздоженуть конкуренти. Адже конкуренти обов'язково наздоженуть його, коли зона безпеки виявиться недостатньою.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 135 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...