Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чому покупець купує Ваш товар?



По мірі того, як ми будемо глибше розглядати елемент стратегії на компакт-диску "Зміни, зумовлені ринком", відповіді на ці запитання стануть зрозумілішими.

Розділ стратегії охоплює три елементи: Управління портфелем продукції, Аналіз бізнес-середовища і Місія підприємства.

Тема Управління портфелем продукції допоможе Вам зрозуміти, що Ваше підприємство має зосередити свої зусилля на тих товарах, які потребують від підприємства дій, у яких воно може нарівні конкурувати з іншими виробниками. Коротше кажучи, необхідно сфокусувати увагу на основній спеціалізації.

Підприємство має зосередити зусилля на тому, що воно робить найкраще, і на тому, де його витрати найнижчі. Зосередивши увагу на основній спеціалізації та основних виробничих процесах, підприємствам, як правило, вдається знизити витрати шляхом економії за рахунок масштабу та накопиченого досвіду виробництва.

У процесі стратегічного планування ключову роль грає розуміння портфелю продукції. Цей процес складний, але надзвичайно важливо, щоб Ви добре його продумали. Слід проаналізувати портфель своєї продукції і скласти план управління цим портфелем. Це важливий перший крок до розуміння поточної ситуації на вашому підприємстві.

Досягти цього можна, проаналізувавши своє підприємство за допомогою аналітичних модулів Схеми процесів, Масштабні виробництва, Життєвий цикл продукту, Матриця зростання - частка ринку, Прибутковість продукту, Критерії споживача, які Ви знайдете у розділі "Стратегія".

Після проходження цього аналітичного процесу Ви зможете покращити прибутковість свого підприємства, змінивши асортимент продукції, яку виробляєте. Це відбувається завдяки тому, що більшість заходів і ресурсів з маркетингу буде приділено тим продуктам, які підприємство може продавати найбільш вигідно для себе. Цього ми досягнемо, залишаючи ті продукти, які максимізують загальну маржу на покриття для підприємства. Вам також потрібно зменшити обсяг або припинити виробництво тих продуктів, які не приносять і не будуть приносити значного прибутку для підприємства. Успішне управління портфелем продукції дасть вам можливість скласти успішний реальний стратегічний план для всього асортименту ваших товарів.

Ми застосуємо аналіз п'яти сил у розділі Аналіз бізнес-середовища; він стане основою оцінки ринкових впливів. Якщо конкуренція у Вашій галузі чи сегменті ринку жорстка, або якщо Ви не маєте переваги за існуючої динаміки ринку, треба подумати, яким чином можна сконцентрувати свої активи та ресурси на інших ринках або товарах, які дозволять Вам використовувати свою основну спеціалізацію.

Аналіз п'яти сил допоможе Вам зрозуміти базову структуру конкретного ринку та дасть змогу конкурувати більш ефективно. Аналіз п'яти сил розглядає ринок за п'ятьма критеріями: інтенсивність конкуренції, загроза появи нових конкурентів, вплив постачальників, вплив покупців та загроза замінників. Провівши аналіз п'яти сил, Ви визначите конкурентну позицію в кожній галузі чи ринку, відповівши на ключові запитання щодо впливу кожної з п'яти ринкових сил.

Бізнес-стратегія підприємства - це сукупність індивідуальних рішень, прийнятих з огляду на різні товари, які випускає це підприємство. Необхідно прийняти рішення стосовно того, що робити з кожним товаром: створювати долю ринку, утримувати долю ринку, отримувати прибутки чи залишати ринок.

Стратегію необхідно узгодити з різними сторонами діяльності підприємства: діяльність підприємства не повинна суперечити середовищу, в якій працює компанія; стратегія не повинна йти в розріз з потужностями підприємства, і при цьому враховувати місію та цілі підприємства. Стратегія окреслює майбутній напрямок діяльності підприємства.

Стратегія більш детально відображатиме всі теми, згадані вище. Вашою метою буде завершення складення корпоративної місії підприємства після завершення модулів та вправ, що їх супроводжують.

Вправи до модулей відрізняються рівнем складності в залежності від зусиль, що вимагаються для виконання вправи. На слайді відображено систему "П'ять зірок", яка служить для розподілу вправ на:

1) Вправи швидкої результативності, що містять питання для швидкого створення початкового Плану покращення діяльності;

2) Вправи середньострокової результативності, що вимагають збору спеціальних даних для розробки більш детального Плану покращення діяльності;

3) Вправи довгострокової результативності, що потребують збору подробної інформації і розраховані на користувачів, які бажають розробити складний та детальний План покращення діяльності підприємства.

Для отримання швидких результатів рекомендуємо відповідати на запитання, що містять відмітку з однією або трьома зірками.

Вправи з п'ятьма зірками повинні розглядатися лише після того, як Ви опрацювали вправи швидкої результативності.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 165 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...