Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Т е с т и. 1. При прогнозуванні надходження товарів на підставі збільшення товарообігу та товарних запасів використовується:



1. При прогнозуванні надходження товарів на підставі збільшення товарообігу та товарних запасів використовується:

а) досвідно-статистичний метод;

б) балансовий метод;

в) нормативний метод.

2. Якими будуть запаси на кінець періоду, якщо запаси на початок періоду складають 50 тис.грн.., надходження товарів очікується у розмірі 600 тис.грн., а реалізація прогнозується у розмірі 610 тис.грн..

а) 50 тис.грн.;

б) 40 тис.грн.;

в) 60 тис.грн.

3. При прогнозуванні товарного забезпечення гуртові використовується показник:

а) складського товарообігу;

б) валового товарообігу;

в) транзитного товарообігу.

4. Норми товарних запасів використовуються підприємствами при:

а) визначенні витрат на збут;

б) визначенні обсягу товарообігу підприємства;

в) визначенні обсягу зворотних коштів та необхідного розміру кредиту для їх формування.

5. Визначення оптимального розміру партії надходження товарів на підприємство здійснюється з метою:

а) забезпечення стійкого асортименту товарів, запланованого розміру запасів та мінімізації поточних витрат, щодо цього процесу;

б) забезпечення мінімальних витрат щодо збереження товарів;

в) забезпечення мінімальних витрат на збут.

6. Методика визначення обсягу надходження товарів з використанням балансового методу:

а) П = Зп + Р - Зк;

б) П = Р – Зп - Зк;

в) П = Р + Зк - Зп.

Завдання для індивідуальної роботи студентів

1. Підприємство прогнозує збільшити обсяг товарообігу звітного року на 5,0% у зв’язку із складанням додаткової комерційної угоди із ЗАТ “Європродукт”. Економічно обґрунтувати план надходження товарів на підприємство у наступному році, якщо товарообіг звітного року складає 640,5 тис.грн., норма товарних запасів на кінець наступного року відносно ІV кварталу - 55 днів, план товарообігу ІV кварталу наступного року буде складати 28% річного обсягу, товарні запаси на початок року 100,3 тис.грн.

2. Товарні запаси підприємства на початок кварталу складали 42,8 тис.грн., рекомендуємий норматив товарних запасів на кінець кварталу 30 днів, товарообіг кварталу 134,2 тис.грн. Розробити план товарного забезпечення підприємства на наступний квартал. Визначити, на яку суму слід вишукати додаткові товарні ресурси для безперебійного продажу товарів, якщо згідно раніше укладеним договорам очікується надходження товарів у сумі 45,0 тис.грн.

3. Визначити суму товарообігу та об’єм надходження товару на склади гуртовні “Албо” на II квартал, якщо в звітному I кварталі товарообіг гуртовні складав 384,0 тис.грн., в тому числі транзитний – 45 %, товарні запаси на кінець звітного періоду 180,0 тис.грн. В II кварталі передбачається підвищення загального обсягу товарообігу на 5,5 %, доля транзитного товарообігу збільшиться на 3,0%, норматив товарних запасів на кінець II кварталу 60 днів.

4. На підприємстві “Злагода” товарообіг межі беззбитковості 40,2 тис.грн.., товарні запаси на кінець кварталу - 18 днів, на початок кварталу 8,1 тис.грн. Доля надходження товарів за договорами, які були заключені раніше 75,0%. Обґрунтувати план товарного забезпечення підприємства на квартал та визначити на яку суму необхідно закупити товарів для забезпечення безперервного їх продажу.

5. Визначити обсяг надходження товарів до складу гуртовні на плануємий квартал, якщо:

- товарообіг гуртовні звітного кварталу – 166,5 тис. грн.

- товарні запаси на кінець звітного кварталу – 63,0 тис. грн.

- на наступний квартал:

- товарообіг гуртовні планується збільшитися на 4,0%

- доля транзиту буде складати 55,0%

- норма товарних запасів 40 днів

6. Визначити та економічно обґрунтувати план надходження товарів до магазину, якщо обсяг товарообігу звітного року складає

430,8 тис. грн., товарні запаси на кінець звітного року 92,6 тис. грн.

У наступному році планується збільшення товарообігу на 3,5%, норма товарних запасів на кінець планового року 60 днів щодо обсягу ІV кварталу, план товарообігу ІV кварталу буде складати 28,0% річного обсягу.

ЛЕКЦІЯ №

ТЕМА «Планування персоналу підприємства

та продуктивності праці»

План

1. Задачі та методи планування персоналу.

2. Залежність чисельності персоналу від продуктивності праці.

3. Задачі планування та вихідні дані для розробки плану продуктивності праці.

Планування продуктивності праці

Потреба в персоналі визначається обсягом робіт і рівнем
продуктивності праці. Планування продуктивності праці дає можливість встановити рівень, темпи й фактори її зростання, а також співвідношення збільшення продуктивності праці і зарплати.

У плануванні продуктивності праці використовують абсолютні показники, які характеризують рівень продуктивності праці, і відносні показники, які характеризують динаміку її зростання.

Розраховуючи рівень продуктивності праці, використовують прямий і обернений методи.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...