Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Лазерний сканер



Технологія винайдена на початку 70-х років, з тих пір практично не змінилася. Для підсвічування штрих-коду використовується лазерний діод, промінь розгортається механічним елементом - хитним дзеркалом. Головне достоїнство лазерної технології - відстань зчитування штрих-коду. Вона, в залежності від моделі, може досягати декількох метрів. Лазерний сканер працює, по суті, по вузькій лінії, що "вирізує" для аналізу тонким лазерним променем. У зв'язку з цим виникають проблеми при зчитуванні погано пропечатаних кодів - зіпсована ділянка коду може трапитися саме на шляху лазерного променя. Наявність рухливих механічних елементів у конструкції лазерного сканера веде до їх можливих поломок при падіннях, що не є гарантійним випадком і може викликати дорогий ремонт.

Достоїнства і недоліки лазерного сканера:

Підсвічування штрих коду - тонкий лазерний промінь.

Швидкість сканування і декодування визначається механікою – швидкістю руху дзеркала розгорнення лазерного променя (36 чи 42 скан/сек.).

Зчитування коду на відстані: у залежності від моделі - до декількох метрів.

Проблемне зчитування ушкоджених кодів (м'ятих, погано надрукованих, вицвілих).

Зчитування тільки лінійних (одномірних) кодів.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 264 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...