Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічними засобами охорони (ТЗО) називаються спеціальні електронні вироби, які призначені для підвищення рівня охорони, нагляду та безпеки об’єктів



Технічні засоби охорони повинні надійно спрацьовувати при різноманітних обставинах, які складуються на об’єкті. Зміна погодних умов, температура повітря, рельєф місцевості, перепади з електроживленням – це параметри, які можуть впливати на надійність роботи ТЗО.

Одне із найбільш складних завдань для охоронних систем – це виявлення порушника на відкритих ділянках місцевості, по периметру установ. Це викликано наявністю багатьох витоків перешкод і дестабілізуючих факторів (повітря, дощ, сніг, сонце та інших). Тому завдання охорони великих ділянок місцевості повинна вирішуватись з урахуванням особливостей експлуатації в складних кліматичних умовах.

В той же час необхідно відзначити, що периметрові системи охорони є найбільш ефективними засобами виявлення спроб втеч засуджених та захисту від несанкціонованого проникнення на територію об’єктів.

Головне завдання, яке повинні вирішувати ТЗО – сприяти підвищенню надійності охорони об’єктів при максимальній надійності та ефективності роботи технічних засобів.

До технічних засобів охорони відносяться:

· засоби виявлення;

· засоби збору та обробки інформації;

· засоби контролю та управління доступом на об’єкти;

· засоби відеоспостереження;

· засоби оповіщення та виконавчі пристрої;

· засоби службового зв’язку;

· засоби електроживлення ТЗО.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 491 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...