Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Терміни проведення технологічних операцій при виведенні молодняку, діб



Вид птиці Перенесення у вивідну шафу Основна вибірка молодняку Зачистка інкубатора
Кури порід і кросів:
- яєчних 18,0 21,0 -
- м’ясних 18,5 21,3 -
Індики кросів:
- легких 24,0 27,0 27,5
- важких 24,5 27,5 28,0
Цесарки 24,5 27,5 28,0
Качки кросів:
- легких 24,0 27,0 27,5
- важких 24,5 27,5 28,0
- мускусні 30,0 33,3 34,0
Гуси порід:
- легких 27,5 30,5 31,0
- важких 28,0 31,0 31,5
Перепели 15,0 17,0 -
Голуби      
Страуси      

При вибірці молодняку лотки виймають послідовно, але не більше 2-3 лотків відразу. Обсохлий молодняк вибирають і розміщують в ящики, а шкарлупу скидають до контейнеру. Вибірку курчат проводять за один прийом, молодняк інших видів за два: основна вибірка, потім ч/з 8-12 годин – остаточна і чистка інкубатора з видаленням відходів інкубації.

По закінченні виведення вибраний молодняк надходить у спеціальну кімнату, вивідні лотки – в мийку, а відходи інкубації видаляють з інкубаторів.


Біологічний контроль інкубації. Методи біологічного контролю інкубації:

- оцінка якості яєць до інкубації;

- контроль за розвитком ембріонів (прижиттєвий контроль);

- спостереження за втратою маси яєць під час інкубації;

- облік тривалості інкубаційного періоду;

- аналіз динаміки смертності зародків по періодам інкубації;

- патологоанатомічний контроль мертвих зародків;

- оцінка якості добового молодняку;

- контроль за збереженням молодняку у перші дні вирощування;

- облік результатів інкубації по кожній партії, кожному інкубатору, господарству, пташнику.

Достатньо продивитись 3-6 лотків від партії (у одній камері інкубатору), що розташовані у різних зонах камери (верх, низ, середина) і позначених «контрольний».

Перший огляд проводять з метою визначення за станом жовточного мішка і його судинної сітки інтенсивність розвитку зародка і встановити наявність незапліднених яєць та із загиблими ембріонами. Добре розвинений зародок розміщується у жовтку, малопомітний, кровоносна система жовчного мішка добре розвинена. На місці зародка видно прояснене поле, інколи затягнене легкою сіткою судин алантоїса. У глибині цього поля при погойдування яйця проглядається тінь зародка. Відстаючий у розвитку зародок добре проглядається, тому що розташований поблизу шкарлупи, кровоносна система розвинута слабо, розміри зародка незначні. При просвічування незапліднених яєць або із загиблими в першу добу інкубації зародками виявляють відсутність сітки кровоносних судин, вміст яйця добре проглядається.

На час другого огляду (11,0-11,5 доба) алантоіс (сечовий міхур) повинен бути замкненим у тупому кінці яйця, покривати весь вміст яйця.

Під час третього огляду, при нормальному розвитку зародка, яйце не повинно просвічуватись у гострому кінці яйця. Повітряна камера займає приблизно 1/3 яйця. Інколи її кордони звивисті і рухомі із-за випинання шиї зародку.

Терміни контрольних оглядів яєць на овоскопі наведені у таблиці 6.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 436 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...