Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Творче завдання. Порівняйте картини Уїльяма Тернета та Клода Моне



Порівняйте картини Уїльяма Тернета та Клода Моне. Яка з них, на вашу думку, може бути ілюстрацією до музики Клода Дебюссі?

Демонстрація пісні «Золота зіронька», Н.Май

Розучування пісні «Золота зіронька», Н.Май

1.Золота, золота зіронька у небі,

Із небес спогляда, дивиться на тебе.

Приспів:

Золоті промінці падають додолу,

Щастя зичать усім. А біди – нікому.

2.Золота, золота зіронька ранкова.

Розцвіта, розквіта в небі волошковім.

Приспів.

Виконання пісні «Веселкова», О.Янушкевич, М.Ясакової

Підсумки уроку

В різних країнах музична культура розвивалася по-різному. І сьогодні ми з вами познайомилися із двома стародавніми країнами – Єгмптом і Китаєм. Їх музична культура неповторна, своєрідна і цікава.

Домашнє завдання

Намалюйте свою ілюстрацію до твору К.Дебюсі «Місячне сяйво»

Урок 6. МУЗИКА СТАРОДАВНІХ ЕПОХ. МУЗИКА СТАРОДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ

Дата:

Мета: розглянути музичну культуру Стародавньої Греції; познайомитись із творчістю К.Глюка. Розвивати естетичні смаки дітей, прививати їм любов до слухання музики, вміння аналізувати прослухані твори.

Вступ

Свідчення про музику Стародавньої Греції збереглися в літературі, написах на колонах, розписах керамічних ваз.

Музика Стародавньої Греції

Музика відігравала важливу роль у житті давніх греків. Вона звучала під час різних свят, театральних вистав. Головним учасником їх був хор, спів якого пояснював події, що відбувалися на сцені.

Мудрець Сократ, до речі, стверджував: «Кращий танцюрист – кращий воїн». Під час танців стародавні греки, подібно первісним мисливцям, дуже правдоподібно інсценували битву з ворогом.

Виконуючи войовничі танці, їхні учасники надягали пурпурні плащі, брали в руки зброю, запалені смолоскипи, і розпочиналися… сценічні «військові навчання».

Слухання. Кристоф Віллібальд Глюк, опера «Орфей та Евридіка» (фрагмент), мелодія Орфея

Греки вірили в чарівну силу музики. Про це свічать різні стародавні міфи.

Так, солодкоголосий Орфей, коли вдаряв по струнах своєї золотої кіфари, ставав могутнішим за богів. Тому що в ці чарівні миті не боги, а пісня Орфея володарювала над світом. Вся природа підкорювалася чудовій музиці. Зачувши звуки прекрасної мелодії, навіть дерева і скелі зсувалися з місць. Слухаючи його спів, утихомирювалися неприборкані потоки водоспаду, а люті звірі плакали, як діти…

Аналіз прослуханого твору

Як композитор втілює ідею життєстверджуючої сили музики Орфея?





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 242 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...