Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні відомості. Вимірювання хімічного складу і концентрації речовин широко використовуються для контролю технологічних процесів



Вимірювання хімічного складу і концентрації речовин широко використовуються для контролю технологічних процесів, у хімічних, біологічних, геологічних дослідженнях, медицині, сільському госпо­дарстві та інших галузях. Діапазон вимірюваних концентрацій дуже широкий.

Останнім часом у зв'язку з розвитком екології особливого значення набувають прилади для контролю чистоти біологічного середовища землі, води, повітря.

Різноманітність досліджуваних речовин, широкий діапазон вимі­рюваних концентрацій, складність і велика різноманітність умов вимі­рювання зумовили створення великої кількості найрізноманітніших методів і приладів для аналітичних вимірювань (аналізу хімічного скла­ду і концентрації). Це електрохімічні, іонізаційні, теплові та термомаг­нітні, спектрометричні, а також комбіновані методи.

Сьогодні найширше розповсюджені селективні, комбіновані та багатопараметричні методи, які дають змогу аналізувати багатокомпо­нентні речовини. Селективні методи, на відміну від інтегральних, дають можливість перейти від вимірювання властивостей речовин загалом до визначення окремих їх компонентів.

Для дослідження багатокомпонентних речовин найчастіше вико­ристовуються комбіновані методи, зокрема мас-спектрометричні, хро­матографічні.

Розглянемо деякі найпоширеніші електричні методи аналізу речо­вин і відповідні засоби вимірювання хімічного складу і концентрації.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...