Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Генератори синусоїдального струму



Генератори вимірювальних сигналів синусоїдної форми призначені для роботи у широкому діапазоні частот.

Генератори сигналів інфранизьких частот призначені для дослідження і налагодження різноманітної вимірювальної, електронної електроакустичної апаратури, вузлів і систем автоматичного керування, які працюють у інфранизькочастотному діапазоні. Більшість інфранизькочастотних генера-торів видає сигнал синусоїдної форми, але у деяких з них передбачена можливість отримання сигналів прямокутної, трикутної і пилкоподібної форм. Діапазон таких генераторів змінюється в межах від 0,01 до 20 Гц.

Генератори вимірювальних сигналів низьких частот застосовуються для дослідження і налагодження різноманітних вимірювальних та електронних пристроїв, зняття амплітудних, частотних, модуляційних характеристик вимірювальних перетворювачів, а також для живлення деяких вимірювальних пристроїв (наприклад, для мостів змінного струму). Діапазон 20...20 000Гц вважається діапазоном звукових частот, до сотень кілогерців – діапазоном звукових і ультразвукових частот, а до 10МГц – діапазоном відео частот. Назва відео частоти набуло поширення у зв’язку з широким застосуванням телевізійних систем, у яких за допомогою генераторів з діапазоном частот до 10 МГц регулюються і налагоджуються канали зображення (відеоканали).

Генератори синусоїдальних сигналів високих частот призначені для створення синусоїдних або модульованих синусоїдних сигналів, параметри яких – частота, амплітуда та коефіцієнт модуляції – відомі із заздалегідь встановленою точністю і з можливістю їх зміни в заданих межах. Такі генератори призначені для налагодження та випробування радіоприймачів, підсилювачів, телевізійних пристроїв, ліній зв’язку та інших радіотехнічних пристроїв. Генератори сигналів високих частот працюють в діапазоні 50кГц...50МГц, тобто перекривають діапазон частот довгих, середніх та коротких хвиль.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 430 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...