Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2.5 Цифрові вимірювальні прилади



План

1. Основні поняття.

2. Інформаційні процедури цифрових вимірювальних приладів.

3. Аналого-цифрові та цифро-аналогові перетворювачі.

Основні поняття

Цифровий вимірювальний прилад (ЦВП) – це вимірювальний прилад, в якому вхідний сигнал перетворюється в дискретний вихідний сигнал і представляється у цифровій формі. Під дискретним сигналом розуміють перервний сигнал, в якому інформація знаходиться не в інтенсивності носія сигналу (наприклад, в значеннях напруги, струму), а в числі елементів сигналу (наприклад, в числі імпульсів напруги) і їх взаємному розташуванні у часі або в просторі. Систему таких сигналів для представлення інформації називають кодом. Вимірювана величина, яка подається на вхід ЦВП, являється величиною неперервною, тобто на кінцевому інтервалі вона має безмежне число значень. Неперервну величину часто називають аналоговою величиною. Таким чином, в любому ЦВП вхідна аналогова величина перетворюється в цифрову форму і представляється у вигляді цифр на цифровому лічильному пристрої. Процес перетворення аналогової форми сигналу в цифрову називається аналого-цифровим перетворенням, а перетворювач який здійснює це перетворення, - аналого - цифровим перетворювачем (АЦП).





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 484 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...