Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Слово вчителя. - У результаті такого заселення сучасне населення Південної Америки є вельми строкатим



- У результаті такого заселення сучасне населення Південної Америки є вельми строкатим. За століття спільного існування індіанські, європейські та африканські народи ніби потрапили в гігантський плавильний котел і змішалися між собою. Нині на материку переважає змішане населення, тобто нащадки від змішаних шлюбів європейців і негрів, європейців та індіанців, індіанців і негрів.

5. Робота з текстом підручника, бесіда.

- Прочитайте останній абзац на ст. 152 підручника і випишіть у зошит, хто такі мулати, метиси і самбо.

- А тепер скажіть, хто такі мулати?

- Кого називають метисами?

- Нащадками яких шлюбів є самбо?

6. Продовження складання схеми «Населення Південної Америки».

- Оскільки ми з вами з’ясували хто такі мулати, метиси і самбо, нащадками яких шлюбів вони є, то давайте продовжимо нашу схему «Населення Південної Америки».

- Намалюйте собі продовження цієї схеми у зошит.

7. Перегляд ілюстрацій.

- Дітки, а для того, щоб краще собі уявити як виглядають жителі Південної Америки розгляньте ці ілюстрації.

(Діти розглядають ілюстрації на слайдах № 3 і № 4)

8. Розповідь вчителя.

- Дітки, варто звернути увагу на те, що разом з расовими ознаками змішувалися мови, звичаї, обряди, традиції. У результаті чого у Південній Америці утворилися нові народи (наприклад, бразильці), в житті яких тісно переплітаються індіанська, європейська і африканська культури. Натомість самобутність Південної Америки зберігається в індіанських мовах, архітектурі, образотворчому мистецтві, одязі, музичних ритмах, традиціях і навіть кулінарних уподобаннях.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...