Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роторний випарний апарат



Застосовується для упарювання розчинів в тонкій плівці, особливо в'язких і термолабільних розчинів (рис. 7.2 в). Рідина подається насосом дозування у верхню частину апарату по патрубку 3 і тонкою плівкою стікає по внутрішній стінці циліндричного корпусу. Формування плівки здійснюється розподільником розчину 9. Гріюча пара подається в оболонку 4 апарату. Розчин захоплюється лопатками 5, розташованими на валу 8, і відцентровою силою відштовхується до стінки корпусу. Паста, яка утворюється на стінках корпусу, знімається лопатками і потрапляє на дно, звідки вона видаляється з апарату через патрубок 7 і секторний затвор 6. Окружна швидкість ротора 2÷3,5 м/с. Апарат характеризується високою інтенсивністю тепловіддачі й малим перебуванням розчину в ньому (10- 15 с), що підвищує якість продукту. Внизу вал закріплюється в опорному підшипнику, а вгорі він проходить через ущільнення 2. Вал обертається від приводу 1. Температура вторинної пари вимірюється термометром, що вставляється у гільзу 11. Запобіжний клапан не дозволяє перевищувати тиск гріючої пари в паровій оболонці, він приєднується до штуцера 10. Відділення краплин розчину від вторинної пари здійснюється у сепараційній камері 12. Недоліки: мала поверхня нагріву, а отже й невелика продуктивність.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 584 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...