Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5. Дільничні станції стикування



При електрифікації залізничних напрямків часто виникає необхідність стикування різних систем струму - постійного та змінного. Вона викликає необхідність створення спеціальних станцій, так званих станцій стикування.

На рис. 5.1 подані можливі схеми станцій стикування для двоколійної лінії. При наявності площадки достатньої довжини найбільше раціональною є схема з поздовжнім розташуванням приймально-відправних парків (рис. 5.1, а). Вона забезпечує зручну передачу локомотивів з одного парку в інший і на колії стоянки, екіпірування і технічного обслуговування. Великою перевагою цієї схеми є розміщення обох пунктів технічного обслуговування на загальній площадці, що дозволяє кооперувати їх у відношенні джерел тепла, електроенергії, водопостачання і каналізації, а також майстерень і інших підсобних споруджень.

При відсутності площадок достатньої довжини може бути застосовна схема з поперечним розташуванням приймально-відправних парків (рис. 5.1, б). У цьому випадку доцільно острівне розташування пасажирської будівлі, але ускладнюється передача локомотивів з одного парку в інший і на колії стоянки і технічного обслуговування. Великим недоліком цієї схеми є роз'єднання ПТО.

Останній недолік усувається при проектуванні станції стикування за схемою, показаною на рис. 5.1, в. Проте при цій схемі для одного з напрямків ускладнюються умови передачі локомотивів до поїздів, що відправляються. Відрив колій стоянки локомотивів, що обертаються, від відповідної горловини може в окремих випадках викликати затримку локомотива, подаваного до поїзда. Для усунення цього недоліку можна за схемою в укласти колії для стоянки локомотивів змінного струму при горловині відправлення убік Б, а екіпірувальні пристрої і пункт технічного обслуговування для тих же локомотивів побудувати поруч із такими ж пристроями для локомотивів постійного струму.

Рис. 5.1. Схеми станцій стикування: – – – колії з контактною мережею постійного струму; – • – • – те ж змінного; те ж постійного та змінного струму





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 328 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...