Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

РЯД веснянки (plecoptera)



Вусики довгі, щетинкоподібні. Ротові органи гризучого типу, але в дорослих комах не функціонують. Крил дві пари, вони перетинчасті, блискучі, прозорі, буруваті чи зеленуваті. Ноги тонкі. Церки багаточленисті, рідше дуже вкорочені. Для них характерний амфібіотичний спосіб життя: личинки розвиваються у воді (у струмках із швидкою течією, річках), поблизу водойм літають або повзають по рослинах дорослі комахи. Розвиток личинок відбувається протягом 1-3 років, за цей час вони линяють 20-30 разів. Німфи, подібно до дорослих, мають дві хвостові нитки, фітофаги, поліфаги або зоофаги. Імаго – нектарофаги або афаги, зазвичай живуть короткий термін. У світовій фауні описано близько 2000 видів веснянок, в Україні – до 50 видів.

7. Ряд ЕМБІЇ (EMBIOPTERA)

Тіло видовжене, м’яке, із великою головою. Кінцівки ходильні. Передня пара кінцівок із прядильними залозами. У безкрилих видів перетворення спрощене. Личинки подібні до дорослих особин. Рослиноїдні, у гніздах завжди є запаси пережованої їжі. Ембії дуже вибагливі до вологи та тепла, поширені переважно в тропічних країнах. У тропіках живуть у лісах під корою дерев або в щілинах; у помірних широтах відсутні або поширені в найбільш теплих країнах. У сучасній світовій фауні описано до 200 видів, в Україні – 1 вид.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 456 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...