Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічне обслуговування коробки передач



При щоденному технічному обслуговуванні

Зовнішнім оглядом перевіряють підтікання масла с КПП - перевіряють легкість перемикання передач

При ТО-1- перевіряють рівень масла в КПП - перевіряють стан кріплення коробки передач

При ТО-2 виконують роботи ТО-1 - замінюють мастило і прочищають отвір вентиляції картера

При сезоном ТО- виконують роботи ТО-2

Яи замінюють масло в коробці передач?Масло в коробці передач замінюють відразу після повернення з поїздки, коли воно ще не охололо і легко витікає з картера. Його спочатку зливають у посуд, заготовлений заздалегідь, а потім — у спеціальні місткості для наступного здавання на регенерацію. Після зливання масла картер коробки передач промивають. Для цього в коробку заливають веретенне масло, вивішують одне з ведучих коліс за допомогою домкрата, підставляють під автомобіль козли, запускають двигун і на одну-дві хвилини включають першу передачу. Зупинивши двигун, зливають масло, закручують пробку і заливають до необхідного рівня трансмісійне масло. Перед закручуванням пробки (якщо вона магнітна) видаляють металеві частки — продукти спрацювання деталей. Для заливання масла в коробку передач і задній міст машини «Жигули» можна скористатися невеличкою лійкою, на яку натягнутий шматок шланга. При заправці коробки передач лійку розміщують у моторному відсіку біля картера рульового механізму. Щоб залити масло в задній міст, виводять шланг у багажник через середній отвір у його передній стіні, знявши гумову заглушку, або укріплюють на задньому бампері.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...