Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Категорії складності робіт з підйому і переміщенню вантажів кранами



Складні роботи по підйому і переміщенню вантажів кранами підрозділяються на роботи I і II категорій складності.

I категорія складності - роботи, що вимагають, крім розробки спеціальної докладної технології виконання робіт, застосування засобів такелажів, спеціальних вантажозахватних пристосувань або монтажних пристроїв і пристосувань.

До складних робіт при виконанні будівельно-монтажних і навантажувально-розвантажувальних робіт кранами відносяться підйом і переміщення вантажів (будівельних сталевих і залізобетонних конструкцій, технологічного устаткування, трубопроводів):

декількома кранами;

краном при кантівці вантажу (вертикально встановлюваних апаратів, висотних газовитяжних труб і т. і.);

краном спільно із засобами такелажів;

краном в умовах обмеженого простору і огляду робочої зони (у обмежених умовах);

краном при використанні спеціальних вантажозахватних пристосувань, монтажних пристроїв і пристосувань;

краном у режимі, який тимчасово перевищує його вантажовисотні характеристики (з тимчасово розчаленою стрілою; із стрілою, що спирається на стійку (шевр), і т. і.).

II категорія складності - роботи, що не вимагають застосування засобів такелажів, спеціальних вантажозахватних пристосувань, монтажних пристроїв і пристосувань.

Для виконання будівельно-монтажних і навантажувально-розвантажувальних робіт I категорії складності розробляють проекти виконання робіт кранами (ПВР), а для II категорії складності - технологічні карти.

Технологічну документацію (ПВР, технологічні карти) для виконання складних будівельно-монтажних і навантажувально-розвантажувальних робіт кранами розробляють спеціалізовані проектні організації.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 367 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...