Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Військова підготовка студентів за програмою офіцерів запасу



Військова підготовка студентів вищих навчальних закладів (денної форми навчання) за програмою офіцерів запасу здіснюється на підставі статті 11 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та відповідно Інструкції про організацію підготовки офіцерів запасу з числа студентів ВНЗ, яка введена в дію наказом Міністрів оборони та освіти і науки України.

Підготовка складається з теоретичного і практичного курсів та навчального збору.

На військову підготовку відводиться не менше 675 годин, з яких 2/3 – під керівництвом викладача, а решта – самостійна підготовка. Крім того на навчальний збір відводиться не менше 184 годин, з них 144 годин під керівництвом викладача, а 40 годин – самостійної підготовки. Навчальний збір проводиться за рахунок часу, відведеного на канікулярну відпустку студентів.

Для вивчення окремих розділів програми військової підготовки студентів за всіма військово-обліковими спеціальностями (ВОС) відводиться навчального часу не менш ніж:

50 годин – на розділ “Загальновійськова підготовка”;

24 години – на розділ “Методика роботи з гуманітарних питань”;

162 години – на розділ “Тактична і тактико-спеціальна підготовка”;

170 годин – на розділ “Військово-технічна і військово-спеціальна підготовка”.

За рахунок загального бюджету навчального часу не менше 18 годин відводиться на підготовку і складання випускного іспиту.

Військова підготовка проводиться один навчальний день на тиждень протягом двох років навчання і завершується за рік до закінчення вищого навчального закладу.

Студенти можуть бути відраховані з факультету підготовки офіцерів запасу за контрактом наказом начальника ХУПС за поданням начальника факультету за таких умов:

невиконання навчального плану;

відсутності на заняттях з військової підготовки (більше ніж 20 % годин навчальних занять, що заплановані у семестрі);

за власним бажанням;

ухилення, без поважної причини, від навчальних зборів (стажування) у військах;

порушення дисципліни та громадського порядку під час навчання у військовому навчальному підрозділі (ВВНЗ);





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...