Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проходження Військової служби громадянами України



Військовослужбовцями Збройних Сил України можуть бути лише громадяни України.

Проходження військової служби здійснюється на підставі Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», який встановлює види військової служби та військові звання, підготовку громадян до військової служби, припис їх до призовних дільниць та військовий облік, призов і прийняття на військову службу, її строки, граничний вік перебу-вання на військовій службі і в запасі, виконання військового обов’язку в запасі та під час мобілізації.

СТРОКОВА СЛУЖБА

За викликом ВК прибути у військ-комат для:

Громадяни, приписані до призових дільниць, вважаються призовниками, їм видаються посвідчення про припис, роз’яснюються права і обов’язки, правила військового обліку, порядок проходження підготовки з військово-технічних спеціальностей та інші, пов’язані з ним питання.

Ухилення від призову на строкову військову службу – карається обмеженням волі на строк до 3 років, а ухилення від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом,- карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років,або арештом на строк до 6 місяців(статті 335,337 Кримінального кодексу України).

1. Військовослужбовці, які прослужили на строковій військовій службі не менше шести місяців. 2. Громадяни призовного віку, які мають вищу або професійно-технічну освіту і не проходили строкової військової служби. 3. Військовозобов'язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою віком від 18 до 40 років    
На посади рядових і сержантів
 
 

Граничний вік перебування на військовій службі встановлюється

К а т е г о р і ї Граничний вік (років)
Солдати, матроси, сержанти, старшини. Строкової служби  
Служби за контрактом  
П р а п о р щ и к и, м і ч м а н и  
    Офіцери   М о л о д ш і  
  Старші Майор, підполковник, капітани 3-го і 2- го рангу.  
Полковник, капітан 1-го рангу.  
         

День прибуття до ВК для відп-равлення у в/ч  
Строкова служба, офіцери із запасу    

Строки військової служби встановлюються:

К а т е г о р і ї Строки служби
Солдати, матроси, сержанти, старшини.     Строкова служба   Сухопутні Війська та Повітряні сили. до 12 місяців
Військово-морські сили. до 18 місяців
Особи з вищою освітою і рівнем підготовки спеціаліст, магістр. до 9 місяців
Служба за контрактом З числа військовослужбовців строкової служби, жінок і військовозобов’язаних (1-й контракт). 3 роки  
П р а п о р щ и к и, м і ч м а н и (1-й контракт). не менше 5 років
  Офіцери     Призвані із запасу віком до 30 років. не менше 18 місяців
Прийняті на службу за контрактом, в тому числі із запасу (1-й контракт). від 5 до 10 років

Наступні контракти укладаються на строки від 3 до 5 років до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Які проходять кадрову військову службу: - за віком – у разі досягнення граничного віку перебуван-ня на в/службі; - за станом здоров’я – на підставівисновку (постано-ви) ВЛК про непридатність або обмежену придатність до в/служби; - у зв’язку зі скороченням штатів – у разі неможливості їх використання на службі; - через сімейні обставини або з інших поважних причин, перелік яких визначається КМУ; - за власним бажанням – офіцери у разі наявності в них вислуги не менш як 5 років у календарному об-численні; - за службовою невідповід-ністю; - у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.    

Військовослужбовці, після звільнення в запас, а також військовозобов’язані і призовники, після прибуття на нове місце проживання, – повинні в 7 денний строк стати на військовий облік в районному (міському) військкоматі за місцем постійного або фактичного мешкання.

ПОСТАНОВКА

Навчальне питання№3.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 294 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...