Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Компоненти напруженого стану. Тензор напружень



     
  Обновить лайт и настроить фин план и ОПИУ Полина
  Переделать ОПИУ ОС в соотв с планом Полина
  Внедрить новую мотивацию ПаНэлли на прибыль Леонид
  Прописать все услуги по консалтингу  
  Обсудить на собрании идеи по биопен кафе и выбрать те, которые будем делать.  
  Превратить все задачи по плану действий в костроме по биопен таблице  
  Оформить все БП в ворде и выложить в папку и википедию  
  Оформить Цель по филиалу в биопен таблицу Нэлли
  Дописать и оформить БП внедерния для филиала Нэлли
  Оформить оргструктуру красиво с ЦКП в опенсервисе Нэлли
  Создать описания семинаров и завести их в тайм пад Леонид
  Прописать все новые консалтинговые услуги Леонид
  План действий по семинарам – в битрикс Леонид
  Выложить видео с Ивановым про не истерит везде  
  БП по претензиям видео выложить  
  Цель БЗ – в битрикс  

Компоненти напруженого стану. Тензор напружень

Для дослідження напруженого стану в точці навколо неї виділяється нескінченно малий паралелепіпед. У загальному випадку навантаження тіла і при довільному розташуванні паралелепіпеда на всіх його гранях діють як нор­мальні, так і дотичні напруження.

Нормальні напруження позначимо індексами осей, у напрямі яких вони діють: , . Дотичним напруженням дамо два індекси: перший з них вказує на напрям осі, вздовж якої діє дана складова дотичного напруження, другий — напрям зовнішньої нормалі до площини, на якій дана складова виникає (рис. 7.1).

Можна показати, що напруження на довільній площинці залежить від дев'яти компонентів напружень: . Аналогічно як для плоского, так і для об'ємного напруженого стану справедливий за­кон парності дотичних напружень:

. (7.1)

Отже, з дев'яти компонентів напружень залишається шість різних. їх можна записати у таблицю (матрицю), на головній діагоналі якої розташовані нор­мальні напруження, а точки вказують на те, що дотичні напруження, замість яких вони поставлені, дорівнюють дотичним напруженням, розташованим си­метрично відносно головної діагоналі:

Симетричну квадратну матрицю (7.2) називають тензором напружень. Компоненти тензора напружень є свого роду координатами, які визначають на­пружений стан у точці тіла. Тому напружений стан у точці тіла повністю озна­чений, якщо відомий тензор напружень для цієї точки.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 414 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...