Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи з лісозахисту



Таблиця 4.5.1. Динаміка осередків шкідників і хвороб лісу

за ревізійний період

  Види шкідників і хвороб Площа осередків, га
на по- чаток пе- ріоду виник- ли знову лікві- дова- но затух- ло залишок осередків
усьо-го в тому числі пот- ребують заходів боротьби
І. Шкідники лісу
1.1. Зелена дубова            
листовійка 1209.0 17.4 - 1209.0 17.4 -
             
2. Хвороби лісу            
2.1. Коренева губка 678.0 30.5 216.8 - 491.7 150.2
             
РАЗОМ шкідників 1887.0 47.9 216.8 1209.0 509.1 150.2
і хвороб лісу            
             

В минулому ревізійному періоді були відмічені осередки масового розмноження таких шкідників лісу, як зелена дубова листовійка. Ступінь пошкоджень насаджень слабка. На кінець ревізійного періоду залишок осередників зеленої дубової листовійки виявлено на площі 17.4 га.

Із хвороб лісу найбільше поширення мала коренева губка. За ревізійний період лісгоспом проведений значний обсяг вибіркових і суцільних санітарних рубок в осередках кореневої губки, що дало змогу по-

ліпшити санітарний стан цих насаджень.

Запроектовані на ревізійний період лісозахисні заходи лісгоспом виконані в повному обсязі.

Ефективність проведених заходів: проведені лісозахисні заходи дали можливість поліпшити санітарний стан насаджень, зменшити площу розповсюдження шкідників і хвороб лісу.

Проведені санітарні рубки сприяли покращанню санітарного стану насаджень, зменшенню площі деревостанів з осередками хвороб, шкідників лісу.

Дотримання санітарних правил: всі проведені лісозахисні заходи лісгоспом виконувались згідно вимог “Санітарних правил” і “Технічних вказівок по лісозахисту”.

Нагляд за шкідниками проводиться шляхом проведення рекогносцировочного та детального обстеження насаджень. Основним профілактичним заходом біологічного характеру в лісгоспі є виготовлення і розвішування штучних гніздувань для птахів в насадженнях, де можлива поява шкідників лісу.

Загальний висновок про стан лісозахисту в лісгоспі: потрібно відмітити, що проведений лісгоспом комплекс лісозахисних заходів, в багатьох випадках, сприяє хорошому росту та розвитку лісових насаджень, вчасно попереджує появу шкідників та хвороб лісу, а при їх виникненні, лісгосп намічає та проводить ефективні заходи боротьби з ними.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 648 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...