Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ремонтна документація



Ремонт обладнання АС відповідно до керуючого міжгалузевого документу «Правила організації технічного обслуговування та ремонту обладнання атомних станцій» (РД 53.025.002-88) повинен проводитись у відповідності до вимог конструкторської документації на виріб, включаючи експлуатаційні та ремонтні документи, нормативно-технічної та технологічної документації на ремонт виробів конкретних найменувань.

Комплект документів для ремонту – сукупність документів, які необхідні для технічно правильного відновлення (ремонту) виробу та забезпечення можливості його подальшої експлуатації протягом визначеного (міжремонтного) періоду. Ремонтні документи розробляються спеціалізованими організаціями галузі та затверджуються компетентними органами по проведенню ремонту. В загальному вигляді ремонтні документи поділяються на: конструкторські, технологічні, організаційні.

Нормативно-технічні конструкторські ремонтні документи – робочі конструкторські документи, які встановлюють комплекс норм, правил, вимог для підготовки ремонтного виробництва, ремонту та контролю обладнання після ремонту. До номенклатури конструкторських ремонтних документів входять загальні технічні умови на ремонт, загальне керівництво з ремонту, керівництво з капітального ремонту, норми витрат запасних частин, норми витрат матеріалів, відомість документів для ремонту, ремонтні креслення.

Керівництво з ремонту складається з наступних основних розділів: вступ; організація ремонту з вказівкою заходів щодо радіаційного захисту; приймання в ремонт та зберігання ремонтного фонду; демонтаж з об’єкту та наступне розбирання; організація дефекації; ремонт типових деталей, з’єднань та складальних одиниць; складання, випробування, консервації, маркування, упаковки, транспортування та зберігання.

Технічні умови (ТУ) на капітальний та середній ремонт виробів містять спеціальні вимоги з регламентуванням видів, розмірів дефектів та методів їх виправлення. До ТУ не входять розділи, що пов’язані з організацією та технологією ремонту.

«Технічні умови на капітальний ремонт. Правила побудови, створення та оформлення. Порядок схвалення, затвердження та реєстрації» розповсюджується на ТУ на капітальний ремонт обладнання АЕС. ТУ розробляються на основі робочої конструкторської експлуатаційної та ремонтної документації; матеріалів по вивченню несправностей, які виникають в процесі експлуатації та виявляються при випробуваннях виробів даного типу. Сукупність графічних та текстових документів, які визначають технологію ремонту виробу, включаючи комплектацію деталей складальних одиниць, матеріалів, оздоблення, документів, засобів контролю, представляє собою технологічний процес ремонту виробу.

До технологічного процесу входять обов’язкові документи: маршрутна карта, відомість оздоблення, відомість матеріалів, відомість технологічних документів, а також документи, які складають за рішенням розробника: карта ескізів, технологічні інструкції, комплектувальна карта, операційна карта слюсарних та електромонтажних робіт.

В маршрутній карті приводяться усі необхідні операції в їх технологічній послідовності з даними по обладнанню, матеріальним і трудовим нормативам у відповідності до встановлених форм. Відомість оздоблення містить перелік технологічного оздоблення, яке необхідне для виконання даного ремонту. Відомість матеріалів містить дані про заготовки, норми витрат матеріалів.

У відомості технологічних документів наводиться склад та комплектність технологічних документів, які необхідні для ремонту. В карті ескізів розміщують графіки, креслення та таблиці. В технологічній інструкції описуються прийоми роботи, правила експлуатації засобів технологічного оздоблення ремонту.

Комплектувальна карта містить дані про деталі, складальні одиниці та матеріали.

В операційних картах описуються технологічні операції з вказівкою переходів, режимів обробки та даних про засоби технологічного оздоблення. Відомість операцій містить опис усіх операцій технологічного контролю.

До організаційних ремонтних документів відносяться: комплекс техніко-економічних нормативів ПВР, який використовується при обґрунтуванні та плануванні ремонту; відомості об’єму робіт, в яких приводяться планові ремонтні роботи та прогнозовані працевитрати по агрегатах АЕС; журнали відомостей про ремонт конкретного устаткування; акти приймання до капітального ремонту основного обладнання; переліки додаткових робіт щодо усунення дефектів, які виявлені в процесі капітального або середнього ремонту; акти про наявність дефектів, які потребують збільшення тривалості капітального ремонту; протоколи приймання з капітального ремонту вузлів; протоколи випробувань; довідки про витрати на капітальний ремонт, в яких вказується працевитрати, чисельність та кваліфікацію персоналу, оплата його праці; вартість запасних частин; в спеціальних документах систематизуються дані про радіаційну обстановку та дозах опромінювання персоналу.

Перед виведенням енергоблоку в ремонт складається мережний графік з визначенням критичного часу, який зумовлює тривалість простою енергоблоку в ремонті. При капітальному ремонті одного з двох турбоагрегатів енергоблок може бути уведений в роботу на зниженій потужності.

Під час виконання складних ремонтів складається проект організації робіт (ПОР), в якому освітлюються питання щодо конструкції лісів, підмостів, люльок, огорож та заглушок повітроводів, місця їх встановлення та способи закріплення; плану розташування робочих місць, такелажного, транспортного та ремонтного обладнання, пунктів енергозабезпечення, освітлення; прогноз радіаційної обстановки та засобів забезпечення зниження іонізуючого впливу на ремонтний персонал.

КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ТЕМИ 1.2:

1 Зміст проекту організації будівництва;

2 Зміст проекту виробництва робіт;

3 Зміст пояснювальної записки ПВР;

4 Зміст поопераційних технологічних карт;

5 Зміст «Вступу»;

6 Складові комплектувальної відомості;

7 Складові ескізів;

8 Побудова мережного графіку;

9 Розробка лінійного графіку;

10 Зміст та розробка графіку руху робочої сили;

11 Кваліфікаційний склад бригади;

12 Поняття «ремонтного циклу»;

13 Виконання поточного ремонту;

14 Виконання середнього ремонту;

15 Виконання капітального ремонту;

16 Методи здійснення ремонту;

17 Складові річного графіку ремонту;

18 Складові п’ятирічного графіку ремонту;

19 Зміст комплекту документів для ремонту;

20 Зміст нормативно-технічних конструкторських ремонтних документів;

21 Складові керівництва з ремонту;

22 Складові технічних умов на капітальний ремонт;

23 Етапність технологічного процесу ремонту виробу;

24 Складові маршрутної карти;

25 Змістовність відомостей технічних умов;

26 Перелік документів, які організують ремонтні роботи.

27 Питання, що розглядаються в проекті організації робіт.





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 1590 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...