Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір барабана



У механізмах піднімання з безпосереднім навиванням на барабан, як відомо, використовують здвоєний поліспаст, який забезпечує вертикальне пе­реміщення вантажу при підніманні та опусканні, однакове навантаження на підшипник барабана і ходові колеса візка.

Канатні барабани кранів виготовляються литими або зварними й ма­ють дві гвинтові нарізки (ліву і праву). Барабани найчастіше встановлю­ються з жорстким кріпленням на валах чи осях, що обертаються за допомо­гою підшипників хитання або ковзання. Передача обертального моменту від привідного електродвигуна до барабана здійснюється через редуктор, з’єдна­ний із барабаном за допомогою зубчастих муфт та фланцевих з’єднань.


Діаметр канатного барабана визначається згідно з нормами Держтехнагляду за формулою

(6)

де е – коефіцієнт, який залежить від режиму експлуатації механізму (див. _в._а. 2);

– діаметр каната, мм.

Вибір барабана проводиться за розрахунковим діаметром , діамет­ром каната і висотою підйому вантажу З із праці [1, дод. 2, с. 10]; при цьому стандартний діаметр вибируваного барабана може бути прийнятим на 15% меншим від значення, отриманого за формулою (6).

Діаметри робочих блоків у поліспасті також визначаються співвідно­шенням (6), а їх вибір здійснюється за роботою [1, дод. 2 – 4, с. 10 – 11].





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 264 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...