Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні відомості про мостові крани



Крани – це вантажопідйомні машини, призначені для вертикального піднімання вантажів та пересування їх на невеликі відстані у горизонтальному напрямку.

Мостовий кран складається з моста та візка з механізмом підні­мання вантажів. Міст – металева конструкція, яка обпирається на ходові коле­са, котрі приводяться у рух, як правило, індивідуальним окремим електропри­водом моста. Механізм пересування встановлений безпосередньо на мосту і здійснює горизонтальне пересування крана вздовж цеху по рейках, установлених на підкранові балки. Візок крана складається з рами, що обпирається на ходові колеса, на котрій установлений механізм піднімання, який здійснює вертикальне пересування вантажів, і механізм пересування, що здійснює горизонтальне пересування їх уздовж моста крана, тобто поперек цеху.

Усі механізми мостового крана керуються за допомогою індивідуального елек­тропривода незалежно один від одного з кабіни кранівника, підвішеної до моста крана.

У контрольній роботі необхідно відобразити призначення та кон­структивні особливості мостового крана, стисло описати основні механізми.

Для більш детального вивчення конструкції мостових кранів слід ви­користовувати літературу [2, с. 51 – 53; 3, с.11 – 12; 4, с. 64 – 71].





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 474 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...