Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінансування діяльності державних організацій та установ: джерела формування капіталу



Для державних установ та організацій характерним є те, що незалежно від функцій, які вони виконують в економічній системі (владні, репрезентація держави в окремих сферах суспільного життя, управління економікою, державними корпоративними правами тощо), їх поточні та інвестиційні витрати фінансуються за рахунок бюджетів усіх рівнів. Тобто, щодо цих організацій та установ застосовується кошторисний метод фінансування.

При цьому, такі суб’єкти господарювання можуть отримувати доходи від надання управлінських послуг (органи виконавчої влади) або послуг відповідно до своєї основної діяльності. Вони також отримують доходи від провадження господарської та виробничої діяльності і надходжень від підприємств, засновниками яких є ці організації (державні установи й організації, створені органами влади).

Отже, для суб’єктів господарювання, що виконують владні функції та суспільно корисну діяльність і мають статус неприбуткових, характерними є такі методи фінансового забезпечення:

1. Кошторисний метод:

a. фінансування за рахунок коштів загального фонду бюджетів усіх рівнів;

b. поєднана форма фінансування, яка передбачає використання коштів загального та спеціального фондів бюджетів усіх рівнів;

2. Самофінансування – фінансування за рахунок членських внесків, коштів членів організації або засновників, благодійних надходжень, доходів від надання послуг, що відповідають функціональному призначенню організації; пасивних доходів, надходжень від проведення господарських операцій, які передбачені їх статутними документами.

Державні заклади, які повністю чи частково фінансуються із загального фонду бюджетів різних рівнів (державного бюджету України, бюджету АР Крим, бюджетів місцевого і регіонального самоврядування), складають кошторис – основний планово-фінансовий документ, котрий підтверджує повноваження щодо отримання доходів та здійснення видатків, визначає обсяг і спрямування коштів для виконання бюджетною установою своїх функцій та досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджетних призначень.

Одночасно з кошторисом складається зведення показників спеціального фонду кошторису установи у розрізі спеціальних коштів та інших власних надходжень.

Кошторис має дві складові: 1. загальний фонд , який містить обсяг надходжень із загального фонду бюджету та розподіл видатків за повною економічною класифікацією на виконання бюджетною установою, організацією основних функцій;2. спеціальний фонд , який містить обсяг надходжень зі спеціального фонду бюджету та їх розподіл за повною економічною класифікацією на здійснення видатків спеціального призначення, а також на реалізацію пріоритетних заходів, пов'язаних з виконанням установою основних функцій.

Платежі за рахунок спеціального фонду кошторису здійснюються в межах коштів, що надійшли до цього фонду на відповідну мету.

Відповідно до чинного законодавства України, державні організації та установи як юридичні особи мають право вільно займатися вказаною в установчих документах підприємницькою діяльністю у межах переліку платних послуг відповідно до їх функціональних повноважень та послуг з провадження господарської (виробничої діяльності). Доходи від підприємництва та інші надходження коштів кваліфікуються як позабюджетні, що включаються до спеціального фонду кошторису.

Позабюджетні кошти державних організацій, відповідно до їх джерел, поділяються на власні надходження, інші надходження та інші власні надходження.

Власні надходження (спеціальні кошти) пов’язані з наданням платних послуг, виконанням робіт на основі професійної діяльності працівників установи, а також від іншої діяльності, що здійснюється відповідно до затверджених нормативно-правових актів.

Інші надходження таких організацій та установ пов’язані з можливістю отримання коштів від розміщення власних тимчасово вільних сум на депозитних рахунках, надходження благодійних внесків від організацій, фондів та громадян та ін.

У розпорядженні організацій можуть мати місце й інші власні надходження.

Право мати спеціальні кошти надається організації за умов, якщо витрати, пов'язані зі здійсненням указаної діяльності, повністю забезпечуються одержаними доходами.

У більшості випадків власні надходження державних організацій та установ пов’язані з:

· наданням платних послуг, які відповідають профілю організації (спрямовуються на покриття витрат, пов'язаних з організацією та наданням зазначених послуг);

· орендною і квартирною платою та іншими надходженнями від експлуатації будівель і приміщень, основних засобів, що належать установі; надходженнями від орендарів (суборендарів) за спільне господарське обслуговування приміщень (паливо, освітлення тощо) (спрямовуються на утримання обладнання і ремонт будівель (приміщень); покриття видатків зі спільного господарського обслуговування).

· наданням транспортних послуг із перевезення населення, вантажів, ремонту транспортних засобів, користування стоянками, що знаходяться на території установи або їй належать (спрямовуються на проведення ремонту та обслуговування автотранспорту, інших механізмів, стоянок, придбання пально-мастильних матеріалів);

· надходженнями від господарсько-виробничої діяльності допоміжних підприємств і господарств, що відповідають профілю роботи установи і передбачені положенням про цю установу (спрямовуються на видатки з організації виконання цих робіт та на утримання установи);

· коштами, отриманими від реалізації необігових активів (крім будівель і споруд) та інших матеріальних цінностей, за здані у вигляді брухту і відходів чорні, кольорові метали, дорогоцінні метали (у т. ч. відходи від використання фотоматеріалів і кіноплівки) та ін., що згідно із законодавством залишаються у розпорядженні установи (спрямовуються на покриття витрат, пов’язаних зі збором і транспортуванням зазначених матеріалів, на преміювання осіб, які зайняті збиранням металевого брухту й відходів, витрат на інші господарські потреби і на ремонт, модернізацію чи придбання нових необігових активів та матеріальних цінностей, на інші видатки за кошторисом);

· сумами за дорученнями – коштами, які бюджетні установи та організації отримують від підприємств, установ, організацій, фізичних осіб і доброчинних фондів для виконання певних доручень (спрямовуються на придбання замовлених у централізованому порядку бланків документації з бухгалтерського обліку, звітності, статистики; інші кошти, отримані від підприємств, установ, організацій та приватних осіб для виконання окремих доручень)Доброчинні внески та пожертви, отримані відповідно дочинного законодавства, повинні супроводжуватися письмовим підтвердженням мети внесків (лист, заява або відповідні записи спонсора на розрахункових документах тощо).

До інших надходжень належать:

· депозитні суми – кошти, що надходять у тимчасове розпорядження установ та організацій, які мають право отримувати у тимчасове зберігання кошти фізичних та юридичних осіб і з настанням певних умов підлягають поверненню тим, хто їх вніс, або перерахуванню за призначенням. Їх надходження до установи не пов’язується з виконанням кошторису доходів і видатків. Наприклад, кошти хворих, які перебувають на лікуванні в лікарняних закладах;

· доброчинна допомога підприємств, установ, організацій, громадських організацій та громадян у вигляді матеріальних і нематеріальних цінностей, за умови, що особи, які зробили внески, не визначили їх цільового призначення;

· кошти, отримані в результаті задоволення судових позовів до підприємств, установ, організацій та окремих осіб щодо відшкодування нанесених збитків державній установі.

Залежно від сфери діяльності бюджетні організації та установи можуть мати й інші види спеціальних коштів, інших надходжень та надходження зі спеціальних фондів, наприклад:

· у середніх загальноосвітніх закладах за рахунок коштів бюджету та інших джерел утворюється фонд загального обов’язкового навчання (фонд всеобучу) у розмірі не менше 1 процента від суми витрат на його поточне утримання; в школах-інтернатах можуть мати місце дотації органів державної та місцевої влади;

· у вищих навчальних закладах – дотації місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування; кредити та позики банків; дивіденди від цінних паперів і доходи від розміщення на депозитних вкладах вільних позабюджетних коштів; гранти та інші види надходжень від міжнародних організацій і фондів; штрафні санкції;

· у науково-дослідних організаціях – кошти державного інноваційного фонду; позабюджетного фонду впровадження фінансування науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт галузевого спрямування та ін;

· у закладах охорони здоров’я – суми, які згідно з чинним законодавством отримують станції переливання крові за відпуск донорської крові та її компонентів і виготовлених

· із них препаратів; кошти, які отримують медичні установи за виготовлення і реалізацію ретроплацентарної крові; плата за утримання підопічних у геріатричних пансіонатах, які мають працездатних дітей або родичів, зобов'язаних їх утримувати тощо.

До інших власних надходжень відносять:

· кошти, що надходять від діяльності закладів громадського харчування, які належать державним установам та організаціям (спрямовуються на покриття витрат, пов'язаних із діяльністю цих закладів);

· кошти, які отримують установи від реалізації путівок на туристські та спортивні бази, в пансіонати, санаторно-курортні заклади та заклади відпочинку (спрямовуються на утримання туристських та спортивних баз, пансіонатів, санаторно-курортних закладів і закладів відпочинку);

· кошти працівників за харчування, отримане за місцем роботи (спрямовуються на покриття видатків, пов'язаних з організацією харчування).





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...