Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка безпеки при монтажі кабелів



При прокладанні кабелів вручну вага ділянки кабелю, що приходиться на одного

дорослого робітника, не повинна перевищувати для чоловіків 35 кг і для жінок 20 кг.

В місцях розташування підземних комунікацій до земляних робіт можна приступати тільки при наявності письмового дозволу організацій, які відповідають за експлуатацію цих комунікацій.

Поблизу підземних комунікацій земляні роботи ведуть під безпосереднім спостережен- ням виконавця робіт або майстра, а поблизу діючих кабелів,крім того, під спостережен- ням відповідального працівника енергосистеми, що експлуатує дані кабелі.

Користування ударними інструментами (лом, кайло, пневматичний інструмент та ін.), а також землерийними машинами поблизу діючих комунікацій забороняється. Якщо при роботах виявляють непередбачені в плані траси підземні комунікації, то земляні роботи раптово припиняють до вияснення і отримання відповідного дозволу. Кабелі і муфти, що виявлені при виконанні земляних робіт, необхідно захистити щитами і плакатами, які попереджують про наявність напруги і небезпеку для життя.

При спуску барабанів з платформи автомобілю або причепу не допускається присут- ність людей поблизу нахильних лат (перекладок).

При прогріванні кабелів електричним струмом не допускається використання напруги вище 250 В. Силові трансформатори та інші джерела, що використовуються при прогріванні вище 36 В, необхідно заземлювати разом з металевою оболонкою кабелів.

Огляд колодязів, тунелів, колекторів і роботи в них повинні проводитися не менше ніж двома особами. Колодязь або тунель при відкриванні люку повинен бути провентильова- ний. До роботи в колодязях або тунелях можна приступати лише після того, коли буде встановлена відсутність газу спеціальними службами підприємства. При роботі в колодя- зях, тунелях і колекторах допускається використання переносних ламп напругою не вище 12 В.

До монтажу кабельних муфт з використанням епоксидних компаундів і спеціальних лаків допускаються лише електромонтери, які пройшли попередній інструктаж.

Розігрівати кабельну масу і припій, виконувати заливку маси в муфту необхідно в брезентових рукавицях і захисних окулярах.

До випробування електричних кабелів дозволяється приступати лише після перевірки відсутності на ньому напруги.

Тема 1.4. Монтаж повітряних ліній електропередач (ПЛ)





Дата публикования: 2014-11-19; Прочитано: 2570 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...