Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття інформатики



Необхідність найбільш ефективного і раціонального викорис­тання комп'ютерів стала причиною створення інформатики та ста­новлення її як самостійної науки.

Інформатика - це наука, що вивчає структуру і загальні вла­стивості інформації, а також питання, пов'язані зі збиранням, об­робкою, зберіганням, пошуком, передачею та використанням інфор­мації в різних галузях людської діяльності, на базі сучасних електрон­них обчислювальних машин (ЕОМ) або комп’ютерів.

Застосування положень та принципів інформатики допомагає оптимально отримувати потрібні результати і приймати правильні рішення. Для сучасної людини знання інформатики поступово стає так само обов'язковим, як і вміння рахувати, читати та писати.

Мета вивчення дисципліни - надати студентам знання та сформувати навички роботи з комп'ютерною технікою, сформувати сучасний рівень інформаційної та комп'ютерної культури, а також навчити студентів орієнтуватися в комп’ютерних мережах.

Вивчаючи дисципліну, студенти опанують основи інформа­тики та комп'ютерної техніки; набудуть уявлення про: основи побу­дови та принципи функціонування основних і додаткових пристроїв персональних комп'ютерів, системне та прикладне програмне забез­печення, алгоритмізацію та підготовку завдань для їх подальшої реа­лізації на ЕОМ; вмітимуть користуватися можливостями програмного забезпечення для реалізації прикладних завдань, розрахованих на конкретного споживача.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1597 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...