Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заглушка; 6 - резинова трубка; 7 - ампула УГ-2 НС-1; 8 - штир



Ампулу з індикаторним порошком, що залишився, відразу ж закривають заглушкою 5 за допомогою гумової трубки 6 довжиною 25 мм, або індикаторний порошок, що залишився в ампулі, пересипають у порожню ампулу 7 і ампулу запаюють.

Постукуючи стрижнем по стінці трубки утримуваної вертикально, ущільнюють стовпчик індикаторного порошку і вкладають другий тампон товщиною 2...3 мм. Довжину ущільнюючого стовпчика індикаторного порошку контролюють довжиною стрижня від кінця до нанесеної на ньому позначки.

Недостатнє ущільнення індикаторного порошку призводить до збільшення довжини пофарбованого стовпчика і розмитості його меж.

Правильність ущільнення індикаторного порошку трубки контролюють тривалістю ходу штока до заклацування. Якщо тривалість ходу штока до зупинки менше указаної на шкалі, зображеній на етикетці, індикаторний порошок ущільнений у трубці слабко і навпаки.

Виготовлені індикаторні трубки герметизують ковпачками із суміші парафіну з поліетиленом, опускаючи по черзі кінці трубок у розплавлену суміш на 3...7 мм.

Б. Виготовлення поглинальної трубки КИС УГ-2 на ацетон.

У один кінець скляної індикаторної трубки вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 2...3 мм.

За допомогою лійки насипають з ампули поглинач № 9 прошарком товщиною 9...11 мм. Прошарок ущільнюють до 8...10 мм, постукуючи по трубці стрижнем.

Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 2...3 мм.

Трубки герметизують по п.А і зберігають у ексикаторі з хлористим кальцієм.

В. Виготовлення фільтруючого патрона КИС УГ-2 на ацетилен.

У вузький кінець патрона з двома мітками 2 (рис. 9.4) вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 4...5 мм.

Рис. 9.4 Фільтруючі патрони:

1 - звичайний; 2 - з двома мітками; 3 - з трьома мітками

За допомогою лійки насипають через широкий кінець патрона, при легкому і постійному постукуванні стрижня об стінки патрона, поглинач № 4 до другої мітки, потім поглинач № 1.

Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 4...5 мм.

Обидва кінці фільтруючого патрона негайно закривають заглушками за допомогою гумової трубки довжиною 15...20 мм і зберігають у ексикаторі з хлористим кальцієм.

Г. Виготовлення фільтруючих патронів КИС УГ-2 на бензин
і КИС УГ-2 на вуглеводи нафти.

У вузький кінець патрона з двома мітками 2 (ом. рис. 9.4) вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 4...5 мм.

За допомогою лійки через широкий кінець патрона, при легкому і постійному постукуванні стрижня об стінки патрона, насипають поглинач № 3 до другої мітки, потім поглинач № 2.

Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 4...5 мм.

Обидва кінці фільтруючого патрона негайно закривають заглушками за допомогою гумової трубки довжиною 15...20 мм і бережуть у ексикаторі з кальцієм хлористим.

Д. Виготовлення фільтруючих патронів КИС УГ-2 на окисел вуглецю.

У вузький кінець патрона з трьома мітками 3 (рис. 9.4) вкладають тампон із вати і ущільнюють його до 4...5 мм.

За допомогою лійки через широкий кінець патрона, при легкому і постійному постукуванні об стінки патрона, насипають поглинач № 4 до першої мітки, поглинач № 7 до третьої мітки, потім поглинач № 6.

Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 4...5 мм.

Обидва кінці фільтруючого патрона негайно закривають заглушками за допомогою гумових трубок довжиною 15...20 мм і бережуть у ексикаторі про кальцієм хлористим.

Е. Призначення і виготовлення окисної і поглинально-окисної трубок КИС УГ-2 на окисли азоту.

Окисна трубка призначена для окислювання оксиду азоту в діоксид азоту при визначенні концентрації суми оксиду і діоксиду азоту.

У один кінець скляної індикаторної трубки вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 2...3 мм.

За допомогою лійки насипають окислювач прошарком 17...19 мм. Прошарок ущільнюють до 15...18 мм, постукуючи по трубці стрижнем. Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 2...3 мм.

Трубку герметизують по п.А і бережуть у ексикаторі, з кальцієм хлористим.

Поглинальна-окисна трубка призначена для поглинання діоксиду азоту й окислювання оксиду азоту в діоксид при визначенні концентрації оксиду азоту.

У один кінець скляної індикаторної трубки вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 2...3 мм.

За допомогою лійки насипають окислювач прошарком товщиною 17...20 мм, прошарок ущільнюють до 15...18 мм, постукуючи по трубці стрижнем. Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 2...3 мм. Насипають поглинач № 5 прошарком товщиною 10...12 мм, ущільнюють до 9...11 мм, постукуючи по трубці стрижнем. Вкладають тампон із вати, ущільнюють його до 2...3 мм.

Трубки герметизують по п.А і бережуть у ексикаторі з кальцієм хлористим.

Ж. Виготовлення фільтруючого патрона КИС УГ-2 на сірчистий ангідрид.

У вузький кінець патрона 1 (рис. 9.4) вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 4...5 мм.

За допомогою лійки через широкий кінець патрона, при легкому і постійному постукуванні стрижня об стінки патрона, насипають поглинач № 8.

Вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 4...5 мм.

Обидва кінці фільтруючого патрона негайно закривають заглушками за допомогою гумових трубок довжиною 15...20 мм і бережуть у ексикаторі з кальцієм хлористим.

З. Виготовлення фільтруючого патрона КИС УГ-2 на етиловий ефір.

У вузький кінець патрона з трьома мітками 3 (рис. 9.4) вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 4...5 мм.

За допомогою лійки насипають через широкий кінець патрона, при легкому і постійному постукуванні об стінки патрона, поглинач № 1 до першої мітки, поглинач № 10 до третьої мітки, потім до половини останньої розширеної частини патрона насипають поглинач № 11 і поглинач № 1 до звуженої частини патрона.

Вкладають тампон із вати й ущільнюють його до 4...5 мм.

Обидва кінці фільтруючого патрона негайно закривають заглушками за допомогою гумових трубок довжиною 15...20 мм і бережуть у ексикаторі з кальцієм хлористим.

І. Перевірка герметичності повітрезабірного пристрою УГ-2.

Стискують сильфон штоком до верхнього отвору на об’ємі 400 см3 і фіксують це положення фіксатором. Трубку гумову перегинають і затискають.

Відводять фіксатор і після початкового ривка штока, його відпускають.

Повітрозабірний пристрій УГ-2 вважають герметичним, якщо протягом 10±2 хв. не спостерігається помітного переміщення штока.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 462 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...