Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Штуцер; 12 - гумова трубка



У внутрішніх гофрах сильфона встановлені розпірні каблучки 4 для надання жорсткості сильфону і зберігання сталості об’єму.

На верхній платі 9 є нерухомий чіп 7 для направлення штока 6 при стиску сильфона.

На штуцер із внутрішньої сторони надіта гумова трубка 12, яка через нижній фланець з’єднується з внутрішньою порожниною сильфона.

Вільний кінець гумової трубки 10 використовується для приєднання індикаторної трубки при проведенні відбору проби повітря.

На циліндричній поверхні штока 6 розташовані чотири поздовжні канавки з двома заглибленнями 5 для фіксації двох положень штока фіксатором 8.

Відстань між заглибленнями на канавках підібрана таким чином, щоб при ході штока від одного заглиблення до іншого сильфон забирав заданий обсяг досліджуваного повітря.

3. Комплекти індикаторних засобів УГ-2.

У комплекти індикаторних засобів УГ-2 входять ампули з індикаторними і поглинальними порошками, а також приналежності, необхідні для виготовлення індикаторних трубок і фільтруючих патронів.

4. Принцип роботи універсального газоаналізатора УГ-2 заснований на зміні фарбування прошарку індикаторного порошку в індикаторній трубці після протягування через неї повітрозабірним пристроєм певної кількості аналізованого повітря.

Довжина пофарбованого стовпчика індикаторного порошку в трубці пропорційна концентрації досліджуваного газу в повітрі. Величина концентрації встановлюється прикладанням трубки до за допомогою спеціальної етикетки, на якій зображено шкалу для визначення концентрації (рис. 9.2).

Рис. 9.2 – Етикетки для визначення концентрації пари аміаку та бензину

5. Підготовка газоаналізатора універсального УГ-2 до роботи.

Перед початком роботи варто виготовити індикаторні трубки, що фільтрують патрони і перевірити герметичність повітрозабірного пристрою УГ-2. А. Виготовлення індикаторних трубок.

Необхідні приналежності:

скляні індикаторні трубки;

ампула з індикаторним порошком;

вата медична гігроскопічна;

стрижень;

штир;

лійка;

суміш парафіну з поліетиленом у співвідношенні 3:1;

чашка для розплавлювання матеріалу, що герметизує;

плитка електрична;

штатив;

ампули УГ-2 HC-I;

ексикатор з кальцієм хлористим.

Перед виготовленням скляні індикаторні трубки миють хромовою сумішшю, потім водою і сушать при температурі 120...130°С.

Висушені трубки повинні зберігатися в ексикаторі.

У один кінець скляної індикаторної трубки 1 (рис.9.3) уставляють стрижень 2, у протилежний кінець трубки кладуть тампон із вати і штир 8, ущільнюють вату за допомогою стрижня до 2...3 мм. Виймають стрижень. Через лійку 3 в індикаторну трубку насипають до краю індикаторний порошок з ампули 4, розкритої перед ужитком.

Рис. 9.3 Приналежності для виготовлення індикаторних трубок:

1 - скляна індикаторна трубка; 2 - стрижень; 3 - лійка; 4 - ампула;





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 520 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...