Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи ту-тк, використовувані в СП



Метод вибіркового контролю незалежно від виду кабельної СП широко використовується в системах ТУ-ТК. Суть методу полягає в тому, що з ОП (ОУП, ОРП) викликаються визначені пристрої ТУ-ТК якого-небудь НУП або НРП. При цьому між викликаємим і викликаючим пристроями утвориться петля зв'язку, по якій передаються сигнали ТК. Застосування даного методу дозволяє за допомогою одного каналу організувати зв'язок пристроїв ТУ-ТК ОУП (ОРП) з пристроями ТУ-ТК будь-якого НУП (НРП).

Завдяки простоті реалізації практичне застосування в системах ТУ-ТК знайшов розподільний метод вибору об’єктів.

Частотно-кодові, уяких інформація керування і контроля і керування НУП (НРП) по черзі підключаються до одному каналу. Іншими словами, один канал або двухпроводний ланцюг по черзі (послідовно в часі) переключаються з одних, ланцюгів прийому-передачі на інші. Почергове переключення ланцюгів виробляється за допомогою синхронно і синфазно працюючих розподільників, розташовуваних на ОУП (ОРП) і НУП (НРП). Переключення може здійснюватися також автоматично по заданому алгоритму.

При паралельному вибору об'єктів є можливість в будь-який момент часу з ОУП (ОРП) посилати сигнали керування (команди) на будь-яке число НУП (НРП) і, навпаки, передавати сигнали повідомлення з будь-якого числа НУП (НРП) на ОУП (ОРП). Цей метод є досить оперативним, але більш важким в технічній реалізації. Через необхідність організації великого числа каналів передачі він не знайшов широкого застосування.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...