Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інформаційне забезпечення економічного аналізу



Економічний аналіз займає проміжне місця між збором інформації та прийняттям управлінських рішень, тому його комплексність, глибина й ефективність багато в чому залежить від обсягу і якості інформації, що використовується. Економічний аналіз не лише виступає як споживач інформації, а також створює її для власних потреб і прийняття управлінських рішень.

Під інформацією (від лат. іnformatio – пояснення, повідомлення, викладення), зазвичай розуміють впорядковані відомості про процеси і явища зовнішнього світу, сукупність будь-яких знань тощо.

Розрізняють два поняття: „дані”, що отримуються в результаті фіксації тим чи іншим способом змін в господарських процесах і явищах, та „інформація” що накопичується шляхом відповідної обробки даних. Поняття „дані” нерідко заміняють поняттям „вхідна інформація”, а „інформація” – поняттям „результативні інформація”, оскільки збір даних, зазвичай, призводить до прийняття відповідних управлінських рішень. В тому разі, коли немає необхідності підкреслювати відмінність між інформацією і даними, вони вживаються як синоніми.

Діяльність сучасного підприємства відрізняється глибиною і складністю зв’язків, високим ступенем розподілу праці, динамізмом технологічних, економічних, соціальних та інших процесів; із складається із значної кількості подій і явищ, кожне з яких є джерелом інформації.

Інформація стає цінною лише при її необхідності, при взаємодії споживачів і джерел інформації. Інформація зменшує невизначеність, знімає незрозумілість, яка завжди виникає при нестачі даних. Вона може бути виражена набором літер, цифр, інших умовних знаків і осмислюється в результати чуттєвого сприйняття й уявлень людини.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 495 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...