Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Функція координації



Недостатньо побудувати належну структуру організації, необхідно скоординувати роботу всіх її елементів.

Функцію координації можна визначити як узгодження дій численних виконавців плану відповідно до цілей організації. Задачею функції координації є забезпечення злагодженої роботи всіх членів організації. Іншими словами, координація – це процес розподілу діяльності організації в часі, приведення її окремих елементів у таке поєднання, що дозволило б найбільш ефективно й оперативно досягти поставленої мети.

У невеликих організаціях, де всі члени організації знають один одного, легко створюється робочий колектив і домогтися координації їхньої роботи не здається складною проблемою. Але у великих організаціях з високим ступенем спеціалізації і розподілу обов'язків досягнення необхідного рівня координації вимагає від вищої адміністрації відповідних зусиль.

Координація – це пріоритет діяльності керівника звичайно вищої чи середньої ланки управління. Ця функція займає важливе місце в роботі керівника.

Проблеми розвитку досить ефективної координації діяльності всіх підрозділів організації мають безпосереднє відношення до рівня розвитку зв'язку, необхідності підтримки постійного інформаційного обміну.

Коли керівник передає вказівки чи іншу інформацію через засоби зв'язку, він повинен бути упевнений, що його повідомлення буде правильно зрозуміле і своєчасно отримане. Важливим є і зворотний процес передачі інформації – від підлеглого до керівника. Джерелом інформації для прийняття рішень на найвищому рівні є нижчі ланки організації і ці нижчі ланки не завжди знають, яка інформація потрібна керівнику. У цьому полягає серйозна проблема. Менеджер-керівник повинен мати велику ерудицію й аналітичний розум, щоб на основі відомостей, що надійшли до нього, координувати поточну і планувати майбутню діяльність членів організації. Частиною поточного координування є регулювання. Це управлінський вид діяльності, спрямований на підтримку необхідної відповідності між різними елементами системи, на ліквідацію можливих відхилень від планових завдань, графіків, норм виробітку.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 310 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...