Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 9. Дані таблиці характеризують залежність між зміною ціни і обсягом попиту на товар: Ціна, гри. Обсяг попиту



Дані таблиці характеризують залежність між зміною ціни і обсягом попиту на товар:

Ціна, гри.          
Обсяг попиту, од.          

a) Обчисліть коефіцієнти лінійної еластичності за кожної зміни ціни.

b) Обчисліть загальні видатки споживачів за кожної ціни і накресліть графіки попиту і видатків.

c) Визначте на кривій попиту зони еластичного і нееластичного попиту, точку одиничної еластичності. Як впливає еластичність на динаміку видатків споживачів (виторгу продавців)? За яких значень ціни попит буде еластичним, за яких - нееластичним?

Задача 10.

Розв’яжіть наступні задачі:

a. Коли ціна товару X зросла з 10 до 15 грн. за одиницю, споживання товару У збільшилось з 50 до 75 одиниць. Обчисліть коефіцієнт перехресної еластичності попиту і визначте, якими є ці товари - замінниками чи доповнювачами?

b. Припустимо, що доходи родини зросли з 600 грн. до 1500 грн. на місяць, а її видатки на товар N за цей же період зросли відповідно з 50 грн. до 100 грн. Обчисліть коефіцієнт еластичності попиту за доходом і визначте, яким є товар N - предметом першої необхідності чи предметом розкоші?

c. Покажіть графічно, як вплине зменшення доходу на положення кривих попиту на товари А, В, С, якщо відомо, що коефіцієнти еластичності попиту за доходом на ці товари складають відповідно: 1,7; -0,8; 0. Визначте, якими є ці товари.

d. Ціна товару зросла з 1,5 грн. до 2 грн. за одиницю, а обсяг пропонування збільшився з 900 одиниць до 1000 одиниць на тиждень. Обчисліть лінійний коефіцієнт цінової еластичності пропонування.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 1380 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...