Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття і форми міжнародних економічних звязків



Сучасний стан зовнішньоекономічних зв’язків України та регіонів

Основні напрямки розвитку зовнішньоекономічних зв’язків в Україні

Поняття міжнародної економічної інтеграції

Проблеми та перспективи інтеграції України до ЄС

Поняття і форми міжнародних економічних звязків

Формування економіки країн світу та регіональних господарських комплексів нерозривно пов'язано з процесом розвитку міжнародного поділу праці, утворенням міждержавних економічних зв'язків. Тенденція до економічного об'єднання та розширення зовнішньоекономічних зв'язків зумовлена об'єктивними процесами територіального поділу праці й необхідністю вирішення глобальних проблем, що постають перед людством.

Міжнародний поділ праці — це спеціалізація окремих країн на виробництві тієї чи іншої продукції або наданні послуг у світовому масштабі.

Кожна країна світу концентрує на своїй території виробництво певних видів продукції або послуг, для виробництва яких вона має найсприятливіші економічні та природні передумови: потужний природно-ресурсний потенціал, вигідне економіко-географічне положення, специфічні агрокліматичні умови, попит на продукцію галузей спеціалізації на світовому ринку та високий рівень їх конкурентоспроможності.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...