Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Модель процесу



У цій моделі все виконуване на комп'ютері програмне забезпечення, іноді включаючи операційну систему, зведено до ряду послідовних процесів, або, для стислості, просто процесів. Процес - це просто екземпляр виконуваної програми, включаючи поточні значення лічильника команд, регістрів і змінних. Концептуально в кожного процесу є свій, віртуальний, центральний процессор. Центральний процесор постійно переключається між процесами, але щоб зрозуміти систему, куди простіше думати про набір процесів, запущених в (псевдо) паралельному режимі, ніж намагатися відслідковувати, як центральний процесор перемикається між програмами. Це постійне перемикання між процесами називається мульти-програмуванням, або багатозадачним режимом роботи.

На рис. 2.1, а показаний комп'ютер, що працює в багатозадачному режимі і маючий в пам'яті чотири програми.

На рис. 2.1, б показано чотири процесу, кожен зі своїм власним алгоритмом управління (тобто зі своїм власним логічним лічильником команд), і кожен з цих процесів працює незалежно від всіх інших.

На рис. 2.1, в показано, ___________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________

Рис. 2.1. Чотири програми, що працюють в багатозадачному режимі (а). Концептуальна мо дель чотирьох незалежних один від одного послідовних процесів (б). У окремо взятий момент часу активна тільки одна програма (е)

Оскільки центральний процесор перемикається між процесами, швидкість, з якою процес виконує свої обчислення, не буде однаковою і, швидше за все, не зможе бути знову показана, якщо той же процес буде запущений ще раз. Тому процеси не повинні програмуватися з використанням будь-яких жорстко заданих припущень щодо часу їх виконання.

Процес - це свого роду дії. У нього є програма, вхідні, вихідні дані і стан. Один процесор може______________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 394 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...