Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

К л і н і ка



Інкубаційний період не відомий.

Н.М. Волкович є основоположником вчення про склерому.

Склерома починається несподівано для хворого, дуже повільно. Важко визначити початок захворювання, між тим воно існує в одних випадках - сухість, в інших – посилення секреції слизової оболонки дихальних шляхів, закладання в носі, поява кірок. Хворіють склеромою, як правило, початок захворювання зв'язують з появою затруднення дихання, тобто моментом більш пізнім, коли вже з'явились інфільтрати.

Багато хворих недостатньо звертають увагу на стан свого здоров'я. Особливо це відноситься до мешканців сільської місцевості.

На клінічний перебіг склероми мають вплив кліматичні фактори: в Україні – враження носа, в Білорусії – трахеальні враження.

Жінки хворіють в 69-73%, мешканці сільської місцевості – 92%. Тепер цей відсоток можливо інший.

Діти – складають 16% до загальної кількості склероми. Особливості – у дітей не буває склероми типу Гебра, частіше поражається гортань, частіше – трахеотомія, краща деканюляція і більш благоприємний прогноз.

Склеромою частіше вражаються всі відділи ВДШ, починаючи з носа і закінчуючи бронхами сегментарного порядку.

З носа перконтинуитом на носоглотку, глотку, гортань, трахею та бронхи.

У окремих хворих процес починається тільки з глотки чи гортані, він може перестрибнути через ті чи інші ділянки ВДШ, наприклад вражається ніс і гортань.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 471 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...