Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Передмова. Теоретична механіка є основою загальноосвітніх і спеціаль­них дисциплін, таких як опір матеріа­лів, теорія механізмів і ма­шин



Теоретична механіка є основою загальноосвітніх і спеціаль­них дисциплін, таких як опір матеріа­лів, теорія механізмів і ма­шин, деталі машин, дина­міка машин та інші, що вивчаються у вищих навчальних закладах освіти технічного спрямування. Знання теоретичної механіки потрібні студентам для успішного вивчення профілю­ючих предметів, а також для творчої інженер­ної діяльності на виробництві після закінчення університету.

В сучасних умовах, коли частина студентів денної форми навчання поєднує заняття з трудовою діяльністю, і за тенденції скорочення аудиторних годин на ви­вчення курсу з перенесенням навчання у сферу самостійної роботи, необхідні посібники, які б відповідали таким умовам засвоєння дисципліни. Конспект лекцій укладений з врахуванням сучасних вимог і містить в пов­ному обсязі лекційну частину ку­рсу, яка викладається аудиторно.

Зміст та обсяг лекцій відповідає робочим програмам для спеціа­льностей за напрямами підготовки. Конспект лекцій містить достатню кількість прикладів застосування викладених теоретичних положень, що сприяє їх кращому засвоєнню, особливо при самостійному вивченні. Даються посилання на відповідні сторінки розділів базових підручників, що спрощує поглиблене вивчення курсу, а також наведено контрольні запитання до всіх лекцій, що дозволяє студентам перевірити якість їх засвоєння.

Використання конспекту лекцій дозволить студентам в основному засвоїти положення розділу “Динаміка” при самостійному вивченні, що важливо для заочної форми на­вчання, а поєднання само­стійної роботи з аудиторними занят­тями при денній формі навчання забезпечить поглиб­лення знань та якісне розуміння навчального матеріалу, що при­несе користь при застосуванні положень теоретичної механіки в дисциплінах, де вона є базовою.






Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...