Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Саморегуляція в умовах публічної творчості вчителя на уроці



Виступи студентів в аудиторії зі своїми творчими доробками — розробками фрагментів уроків: а) початковий етап уроку: створення в учнів позитивної перспективи роботи, мобілізація уваги, мотивація ви­вчення нової теми уроку; б) виклад нового матеріалу: залучення учнів до спільних роздумів і осмислення його; в) підведення підсумку уроку: створення установки на подальшу самостійну творчу роботу у вивчен­ні теми. Мета роботи — розвиток уміння саморегуляції діяльності в умовах публічного спілкування, самоналаштовування на успішну робо­ту, створення творчого самопочуття.

Завдання студентам: змоделювати фрагмент уроку, розроб­леного самостійно. Мобілізуйте себе на проведення уроку як на творчий процес, налаштуйте свої думки, сконцентруйте волю, створіть позитив­ний емоційний настрій. Намагайтеся створити ситуацію діалогу, залучи­ти слухачів до взаємодії, спонукайте їх до активного сприймання мате­ріалу уроку. Відпрацюйте свої дії в публічному спілкуванні, проведіть внутрішній діалог із собою; в разі потреби скорегуйте свою діяльність, намагаючись виконати своє завдання та надзавдання.

Здійсніть аналіз та самоаналіз результатів моделювання за такою схемою:

Чи вдалося мені реалізувати задум уроку?


Чи задоволений я собою? Чи зумів захопити слухачів темою уроку, чи збудив спільний інтерес до роботи? Що було для мене емоційно привабливим на цьому уроці? Чи зумів захопити ним слухачів? Чи бачив я обличчя, очі, реакцію слухачів на свої слова та дії? Чи врахував й? На чому зосереджувалася моя увага (я сам, мій предмет, мої учні, моя мета)? Що допомагало мені у публічній діяльності? Чи зумів налашту­вати себе на творчу роботу? Чи правильно обрав техніку самоналаш-товування? Які висновки щодо ролі творчого самопочуття вчителя, тех­ніки його створення можна зробити після виконання подібних вправ?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 420 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...