Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5. Правове регулювання інвестиційної та інноваційної діяльності. 1. Поняття інвестиційної діяльності та джерела її регулювання



(2 години)

1. Поняття інвестиційної діяльності та джерела її регулювання.

2. Поняття інноваційної діяльності та джерела її регулювання.

3. Види і форми здійснення інвестицій.

4. Поняття іноземних інвестицій та порядок їх реєстрації.

5. Державні гарантії захисту іноземних інвестицій.

6. Підприємство з іноземними інвестиціями: правовий статус, порядок утворення та пільги.

7. Порядок інвестування резидентами України цінностей за межами України.

8. Встановлення особливих режимів господарювання як напрямок стимулювання інвестицій

Задача 1. Іноземний інвестор – акціонер товариства "Росава", заснованого за рік до виникнення спірної ситуації, – подав позов до суду про визнання недійсним рішення загальних зборів АТ. У позові іноземний інвестор зазначив, що правління АТ позбавило його можливості брати участь у роботі загальних зборів АТ, посилаючись на те, що іноземний інвестор не повністю сплатив вартість акцій, на які він підписався. Вирішить спір.

Завдання 1. ВАТ „К” подало до Міністерства економіки заяву з проханням про видачу ліцензії для здійснення інвестування за кордон, а саме лісових будівельних матеріалів у Румунію. Мінекономіки розглянувши документи у видачі ліцензії відмовило, мотивуючи тим, що до ВАТ „К” були застосовані санкції, передбачені ст. 37 Закону України „Про зовнішньоекономічну діяльність” на момент подачі заяви. ВАТ „К” звернулося до юриста з проханням дати роз’яснення ситуації.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 729 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...