Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 19



шліфбу з І. Коваленко просив передати:и і шести років, не займається їх

До суду з позовом про розірвання Ш-.ІЛ звернувся П. Коваленко, одночасно він йому на виховання двох дітей — восьмі оскільки його дружина вже більше року вихованням.

заперечувала про-г|ередати їй, пояс-час дітей через.позивач усіля­кая з дітьми і про-залишити за нею проти чого він
цей і
того
» чоловіка

У судовому засіданні І. Коваленко не ти розірвання шлюбу, але просила дітей нивши, що пішла з сім'ї і не виховувала неприязні стосунки з чоловіком. Крім - — ко перешкоджав їй у можливості бачити» водити з ними час. Коваленко просила суд після розірвання шлюбу прізвище категорично заперечував.

керуватися суд при вирі- значення за- ^ідповідачці його
юридичне

Якими критеріями повинен..^ шенні питання про дітей? Чи має іиі/і«і/і перечення Коваленка проти залишення прізвища?


Задача 20

Е. Донченко порушив справу про розірвання шлюбу з дружиною, посилаючись на те, що давно її не любить і в нього зв'язок з іншою жінкою. М. Донченко проти розі­рвання шлюбу не заперечувала, однак просила суд поділи­ти спільно нажите майно і стягнути з позивача аліменти на утримання восьмирічної дочки. Суд задовольнив вимо­гу Донченко про стягнення аліментів на дочку. У частині поділу майна суд залишив позов без розгляду, пояснивши, що, оскільки потрібна спеціальна оцінка спільно нажито­го майна із залученням експертів-товарознавців, цю позов­ну вимогу краще розглянути окремо.

Які суперечки між подружжям підлягають розгляду одночасно з розірванням шлюбу?

Задача 21

Подружжя Мартинових, що не має неповнолітніх дітей, за взаємною згодою подало заяву до органу РАЦСу про ро­зірвання шлюбу.

Орган РАЦСу прийняв заяву і призначив місячний тер­мін для оформлення розірвання шлюбу. До закінчення при­значеного органом РАЦСу терміну Мартинова подала до­даткову заяву, вказавши, що Мартинов порушив досягнуту ними угоду про поділ майна, і просила одночасно з реєст­рацією розлучення вирішити питання про поділ майна.

Чи має право орган РАЦСу одночасно з оформленням розлучення вирішити майнові суперечки подружжя? Яке рішення повинен ухвалити орган РАЦСу за заявою Мар­тинових?

Задача 22

Подружжя Князевих перебувало в шлюбі з 2000 р., спільних дітей не мали. У лютому 2003 р. Князєва зверну­лася до органу РАЦСу із заявою про розірвання шлюбу, посилаючись на те, що Князєв згоден на розлучення, супе­речки про майно немає, але відповідач відмовляється від подання заяви про розлучення до органу РАЦСу.

15 березня 2003 р. після представлення Князевою кви­танції про сплату державного мита завідувач відділу


і видав Князєвій

РАЦСу зареєстрував розірвання шлюбу відповідне свідоцтво.

може один з по- заяви про розі- гПак, то в яких ви-

Чи правомірні дії органу РАЦСу? Чіі дружжя бути відсутнім під час поданця рвання шлюбу до органу РАЦСу? Якщо падках?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 567 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...