Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 8. У квітні 2004 р. Савицький після повернення з тривало­го відрядження дізнався, що рік тому (у квітні 2003 р.) його дружина продала без його згоди житловий



У квітні 2004 р. Савицький після повернення з тривало­го відрядження дізнався, що рік тому (у квітні 2003 р.) його дружина продала без його згоди житловий будинок, що на­лежить їм на праві спільної власності. Незадоволений цим, Савицький негайно зажадав від неї розірвання договору купівлі-продажу. Проте дружина відповіла відмовою і за­явила, що вимушена була продати будинок через обмежені матеріальні обставини та у зв'язку з необхідністю придбан­ня нової автомашини. Вона також пояснила, що не змогла погодити з ним це питання внаслідок його тривалої відсут­ності, а виручені від продажу будинку гроші вже витрачені, що не дає змоги вирішити питання про розірвання догово­ру купівлі-продажу.

Переконавшись, що його прохання виявилися безре­зультатними, Савицький у жовтні 2004 р. підготував по­зовну заяву до суду про визнання договору купівлі-прода­жу житлового будинку недійсним. Проконсультувавшись із цього приводу у знайомого юриста, дружина пояснила Савицькому, що його звернення до суду буде безрезультат­ним, оскільки вже пропущений строк позовної давності. Вирішивши з'ясувати обґрунтованість такої позиції, Са­вицький звернувся в юридичну консультацію.

Які норми сімейного і цивільного права повинні бути застосовані в цій ситуації? Чи поширюється позовна дав­ність на вимоги, які випливають із сімейних відносин? Як визначається в таких випадках строк позовної давності? Яке роз'яснення повинні дати Савицькому в юридичній консультації?





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 418 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...