Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Словник. Деколонізація– процес надання незалежності та повного суверенітету домініонам, підмандатним територіям



Деколонізація – процес надання незалежності та повного суверенітету домініонам, підмандатним територіям, колоніям.

"Дирижизм" – державна економічна політика, яка передбачала прямі адміністративні методи втручання в економіку, активну підприємницьку діяльність держави, сильний державний сектор, пряме фінансування капіталовкладень, індикативне планування.

"Економічне диво" – процес, характерними рисами якого є швидкі темпи економічного зростання та значне підвищенням рівня життя населення певної країни.

Інтеграція – процес інтернаціоналізації господарського життя, зближення й об’єднання економіки низки країн.

План Маршалла – програма відбудови й розвитку післявоєнної Європи шляхом надання їй економічної допомоги з боку США, яка діяла в період з 1948 р. по 1951 р.

"Рейганоміка" – програма оздоровлення американської еконо­міки, яка передбачала скорочення податків на корпорації та особистих прибуткових податків; обмеження зростання державних витрат за раху­нок скорочення соціальних програм; дерегулювання підприємницької діяльності; проведення жорсткої монетарної політики, спрямованої на подолання інфляції; та була реалізована адміністрацією Р. Рейгана у 1980-ті рр.

"Тетчеризм" – неоконсервативна програма уряду М. Тетчер, засно­вана на принципах вільного підприємництва, особистої ініціативи, крайнього індивідуалізму. У сфері грошового обігу, фінансів і банківської справи консерватори виходили з монетаристської концепції, що передбачає жорстке обмеження грошової маси в обігу.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 710 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...