Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад рішення ситуативної задачі



Як приклад розглянемо невелику задачу (міні-кейс), яку можна запропонувати студентам на перших заняттях, в подальшому ускладнюючи завдання.

СИТУАТИВНА ЗАДАЧА: «Проблеми проникнення на зарубіжний ринок»

Фірма X. GmbH (Німеччина) більше 20 років спеціалізується на виробництві арматури і приладдя для ванних кімнат і водопровідної системи (крани, вузли, кріпильні деталі, душове устаткування). Фірма пропонує свою продукцію як для домашніх господарств, так і для різних організацій. Частка фірми на внутрішньому ринку – 32%, на ринку Франції – 8%, Бельгії – 3%, а крупна торгова компанія в Майамі щорічно закуповує близько 4% продукції, що виробляється фірмою, для продажу в США (частка 5%).

Загальний щорічний оборот компанії перевищує 40 млн. євро, а по вказаних ринках – 25 млн. євро

Диференціація продукції виробляється фірмою за розмірами, кольором, стилем, обробкою (металевої і пластикової), що дає можливість зайняти міцніші ринкові позиції.

Недавно X.GmbH замовила дослідження ринку України. Обнадійливі результати спонукали компанію до активного впровадження на український ринок, намітивши термін упровадження — один рік.

· Завдання

1. Порекомендуйте компанії шляхи впровадження на ринок України.

2. Виявіть потенційні труднощі, пов'язані з кожною можливістю проникнення.

3.Виберіть і дайте обґрунтування методу проникнення на український ринок.

4.Запропонуйте рекомендації за системою руху товару і розподілу.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 1260 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...