Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 9 Методи поширення товарів і послуг на зовнішньому ринку



Розробка та обґрунтування міжнародної збутової політики. Створення багатоканальної системи збуту на світовому ринку. Формування системи міжнародного товарообігу. Просування товарів на закордонні цільові ринки. Елементи міжнародних маркетингових комунікацій. Стимулювання збуту на міжнародному ринку товарів і послуг.

Розробка міжнародної збутової політики має ціллю визначення оптимальних напрямків і засобів, необхідних для забезпечення найбільшої ефективності процесу проникнення на зовнішній ринок.

Це припускає обґрунтований вибір організаційних форм і методів збутової діяльності, орієнтованих на досягнення намічених кінцевих результатів.

Комплекс факторів, що впливають на розмір збуту, включає:

ü організацію збутової мережі;

ü ефективність реклами і інших засобів стимулювання збуту;

ü правильність вибору ринку;

ü час і способи виходу на ринок;

Обґрунтуванням ефективності збутової політики є різноманітний розрахунок витрат на збут і вибір на його основі оптимального варіанту по основних напрямках збутової діяльності на цільовому ринку або його сегменті.

Розробка й обґрунтування міжнародної збутової політики припускає рішення наступних питань стосовно до конкретного товару або групи товарів:

? вибір закордонного цільового ринку або його сегменту;

? вибір системи збуту на зовнішньому ринку і визначення необхідних фінансових витрат;

? вибір каналів і методів збуту на зовнішньому ринку;

? вибір способу виходу на зовнішній ринок;

? вибір часу виходу на зовнішній ринок;

? визначення системи міжнародного товарообігу і витрат на доставку товару споживачу;

? визначення форм і методів стимулювання збуту на зовнішньому ринку і необхідних для цього витрат.

Розглянемо ці питання більш докладно.

Вибір закордонного цільового ринку чи його сегмента.

Цей вибір повинний бути обґрунтованим з погляду його ємності, перспектив розвитку купівельного попиту, ступеня задоволення вимог і запитів споживачів по запропонованому товару, рівню конкурентоспроможності товару на даному ринку, гостроти конкурентоспроможності, купівельної спроможності населення і т.п.





Дата публикования: 2014-11-02; Прочитано: 986 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...